Sport

Zsinórban az ötödik győzelmét aratta a bajnokságban a Szedeák, ezúttal a Jászberény ellen

Vasárnap zsinórban az ötödik győzelmét aratta a bajnokságban a Szedeák, így összességében már kilenc nyert mérkőzésnél jár a szegedi csapat ebben a szezonban. Ezúttal a Jászberény ellen diadalmaskodtak a fiúk, 125–69-re megverték a jászságiakat.

A szegedi keretből a mérkőzésen nem volt ott a sérüléssel bajlódó Wirth Ádám, az újonnan igazolt légiósok közül pedig csak James Kinney volt keretben.

Az első negyedben Brbaklics kosarával vezetett ugyan a Jászberény, és sokáig Dzseletovics-Brbaklics párharc zajlott a pályán, de 10–10 után jött Govens triplája, majd egy 10–0-ás futás, aminek köszönhetően közel negyven pontig jutott a Szedeák, és már ekkor komoly különbséget sikerült elérniük.

Fotó: szte-szedeak.hu

A második negyedben már rendre három magyar játékos volt a pályán, Szrecsko Szekulovics igyekezett mindenkinek lehetőséget adni. Keller Iván kosarával lett meg a húszpontos, majd a harmincpontos különbség is: kevés védekezés jellemezte a játékot.

Az utolsó hét percre már öt magyar volt a pályán a szegediektől, és továbbra is kontrollálták a fiúk a mérkőzést: Polányi Kristóf szerezte a századik pontot, a fiatalok pedig végül egy 56 pontos győzelemmel zárták le a meccset, így a végeredmény 125–69 lett.

Fotó: szte-szedeak.hu

“Fontos volt, hogy senki ne sérüljön meg, és győztesen térjünk vissza a szünet után. Sűrű program vár ránk a folytatásban. Örülök a fiatalok jó játékának, bebizonyították, lehet rájuk számítani a továbbiakban. Sok sikert kívánok a Jászberénynek, biztos vagyok benne, hogy erősebb csapat lesznek. Lehet, mi voltunk az utolsók, akik könnyen tudtak nyerni ellenük” – nyilatkozta Szrecsko Szekulovics, Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője.

Forrás: szte-szedeak.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb