Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: A majmok királya, a Muzsikás együttes és Az Álmosvölgy legendája vár ma

Nem fog unalmasan telni a szerda délután, ha belekóstolsz a mai programokba: humor, könnyed horror és egy élő online koncert is csak arra vár, hogy feldobja az év utolsó szerdáját.

NE HAGYD KI FELMÉRI PÉTER ESTJÉT!

Vajon ki a legokosabb ember a világon? Mennyivel okosabb mint a legbutább? A majmok és a varjak szörnyen okosak. A delfinekről ódákat zengenek. De vajon a legokosabb majom IQ pontokban lepipálja a legbutább szomszédodat? Elgondolkodtató kérdések, amikre talán senki sem tudja a válaszokat. De Felméri Péter 19:00-tól mindent megmagyaráz. És mindeközben kiderül az is, hogy ki a majmok királya.

ONLINE CSAP A HÚROK KÖZÉ A MUZSIKÁS

A világhírű Muzsikás együttes, mint minden évben, idén is a karácsony és szilveszter közötti meghitt, ünnepi időszakban áll a Müpa pódiumára, hogy művészbarátai segítségével elrepítse hallgatóságát a zene szárnyán egy régmúlt világba. Most azonban a közönség saját biztonságos otthonából élvezheti a 19:30-kor élőben közvetített koncertet.

AZ ÁLMOSVÖLGY LEGENDÁJA ÉRKEZIK A MOZIVERZUMRA

Este 21:000-kor kezdődik majd a Tim Burton által rendezett, egyszerre gótikus és megragadó hangulatú fantasy-horror, Az Álmosvölgy legendája. A sztori szerint a Hudson keleti partvidékének tágas völgyei egyikében húzódik meg az a titokzatos, eldugott, csendes kis szurdok, melyet Álmosvölgynek hívnak.

Ide érkezik 1799 egyik vészjósló napján New York-ból a legújabb tudományos nyomozási módszerek iránt elkötelezett Ichabod Crane felügyelő, hogy kivizsgálja a kis faluban történt rejtélyes eseteket. Három rendkívül különös gyilkosság zaklatta fel ugyanis a békés kis közösség nyugalmát. Mindhárom áldozatnak levágták a fejét, és a fejek eltűntek. A falubéliek váltig állítják, hogy tudják, ki követte el a rémséges tetteket: nem más, mint a legendás Fejnélküli Lovas! 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb