BUÉK2021GasztroKikapcs

Szeged 365 survivor: 5 tipp, hogy túléld a másnapot

Túltoltad a karantén-szilvesztert? Érkezik egy Szeged 365 túlélőcsomag, másnaposság esetére. A legjobb módszer természetesen még mindig az, ha nem iszod le magad a sárga földig, azonban ha már megtörtént a baj, íme néhány túlélő-tipp!

SZEGED 365 TÚLÉLŐ-TIPP 1.0.: VÍZ

A víz az első számú életmentő segítség, ha az ember akkora fejfájással ébred, mint Szibéria. Ennek oka igen egyszerű, és már az általános iskolások is tudják. Az alkohol dehidratál, így az elvesztett folyadékmennyiséget pótolni kell. A legokosabb, ha már lefekvés előtt betolunk jó pár pohár vizet.

SZEGED 365 TÚLÉLŐ-TIPP 2.0.: UBORKALÉ

Elég durván hangzik, de az uborkalé a tudomány szerint jó a másnaposság tünetei ellen. Az ecetes, sós víz segít a rehidratálásban, újratölti az elektrolit-készleteket és nátriumot is tartalmaz. Elég belőle fél deci.

SZEGED 365 TÚLÉLŐ-TIPP 3.0.: TOJÁS

A tojások tele vannak olyan aminosavakkal, amik segítenek helyreállítani a májműködést. Az etanol lebontása során a máj úgy áll bosszút a pluszmunkáért, hogy egy olyan anyagot termel, amitől megfájdul a fejed. A jó hír, hogy a tojás segít semlegesíteni ezt.

SZEGED 365 TÚLÉLŐ-TIPP 4.0.: B̶L̶O̶O̶D̶Y̶ ̶M̶A̶R̶Y̶ PARADICSOMLÉ

A paradicsomlé is jó, persze nem egy Bloody Mary alkotórészeként. A benne lévő likopin gyulladáscsökkentő antioxidáns, ráadásul a paradicsom is tartalmaz fruktózt és C vitamint, mindegyik ajándék a májnak.

SZEGED 365 TÚLÉLŐ-TIPP 5.0.: A JÓ ÖREG HÚSLEVES

A csirkehúsleves a benne lévő víz és kálium miatt hasznos dolog, de az a sejtésünk, hogy a marhahúsleves ugyanilyen jó. A májunk örülni fog.

AMI VISZONT NEM SEGÍT: KUTYAHARAPÁST SZŐRIVEL

Kutyaharapást szőrével? Felejtsd el. Ez az egyik legnagyobb mítosz, de semmi sem támasztja alá, hogy segítene, sőt. Az alkohol ugyanis tovább fogja dehidratálni a szervezetet és csak elodázzuk a regenerálódást, plusz nagyobb fejfájásunk lesz délután, amikor a reggel elfogyasztott szesz kimegy belőlünk.

+ EGY EXTRA TIPP: MÁSNAPOSSÁG SEMLEGESÍTŐ FILMEK BY SZEGED365 CINEMA

Egy ordas nagy másnapos-vígjáték garantáltan rendbe dobja a bűntudattól senyvedő pici lelked. Íme Rókus kolléga összeállítása január 1-re:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb