Közélet

Napi Összefoglaló: újra tesztelnek a Szegedi Kormányhivatalban, a jövő héten már eshet a hó

Repülőrajttal indult a 2021-es év: Szegeden egy év eleji szombat sem lehet unalmas, sőt. Íme a nap legfontosabb eseményei, koronavírus-teszteléstől a Szegeden korzózó illegális bevándorlókon át egy régóta vágyott hóesésig.

HÁROM ESETBEN TARTÓZTATTAK FEL MIGRÁNSOKAT SZOMBAT REGGEL SZEGEDEN

Olyan volt a szombat reggel, mint egy jó M1 Híradó: migráns, migráns, migráns. Komolyra fordítva a szót: három esetben tartóztattak fel illegális bevándorlókat Szeged belvárosában, köszönjük az olvasói fotókat!

ÚJRAINDULT A PEDAGÓGUS-TESZTELÉS A SZEGEDI KORMÁNYHIVATALBAN

99 kijelölt helyen, több ezer óvodai és iskolai dolgozót tesztelnek le szombaton és vasárnap a január 4-i iskolakezdés előtt. A mentőszolgálat és a kormányhivatalok mintavételi pontjain már zajlik a tesztelés, amelyeket Szegeden jelentős részben az SZTE orvostanhallgatói végeznek, a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri épületében. 

MEGKEZDIK A 13. HAVI NYUGDÍJ VISSZAÉPÍTÉSÉT

Megkezdi a kormány a 13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítését: 2021 januárjában plusz egyheti, 2022-ben további egyheti, 2023-ban ismét további egyheti, 2024-ben pedig már plusz egy teljes havi nyugdíjat kapnak majd a nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők – közölte a szegedi származású Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter szombaton a Facebook-oldalán.

EGY KLASSZ HÍR A VÉGÉRE: IGAZI HÓESÉS JÖHET A JÖVŐ HÉTEN

December 27-én kaptunk egy kisebb ízelítőt, de most úgy fest, hamarosan az igazi havazás is megérkezhet Szegedre. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a jövő hét közepén átveszi a hatalmat Holle Anyó, főként a nyugati országrészben, de Szegeden sem kizárt, hogy előkaphatjuk a szánkókat. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb