BlogKikapcs

Szeged365 Cinema: 2021 legjobban várt filmjei

Bár nagyon sok minden képlékeny még a filmes bemutatók terén, és tavaszig nem igazán kell még nagy dobásokra számítanunk, 2021-ben már jó pár nagyágyút kihoznak a stúdiók, hogy helyrehozzák az elmúlt év bevételkiesését. Bár Batmannel csak 2022-ben találkozunk, de a Mátrix4, új Top Gun, Mortal Kombat és James Bond: mind-mind ránk várnak majd idén!

AMERIKÁBA JÖTTEM 2.

Megvan még Eddie Muprhy legendásan jó vígjátéka 1988-ból? A sztori szerint az Afrikai uralkodó, Akeem visszatér az Egyesült Államokba, hogy megtalálja fiát, akinek a létezéséről eddig nem is tudott. A legfontosabb karakterek most is visszatérnek, és ha hihetünk az előzetesnek, most is vicces sztorival állunk szemben. A bemutató dátuma: 2021. március 5.

KING’S MAN: A KEZDETEK

A Kingsman: A titkos szolgálat tök izgalmas, látványos és humoros volt 2014-ben. A fiktív brit kémhálózat előzményfilmje is hasonlónak ígérkezik. A sztori szerint mikor a történelem legszörnyűbb zsarnokai és bűnöző lángelméi összegyűlnek, hogy háborút kirobbantva emberek milliót tüntessék el a föld színéről, egyetlen férfi képes rá, hogy versenyt futva az idővel megállítsa őket… Bemutató: 2021. márciusa.

007 NINCS IDŐ MEGHALNI

Április elején érkezhet a jubileumi, 25. Bond-film, amely egyúttal Daniel Craig búcsúja is lesz a karakterről. Az eddig megjelent trailerek gigantikus akciókat és brutálisan jó szereposztást ígérnek. Mi már nagyon várjuk!

MORTAL KOMBAT

Sokat nem tudni a várhatóan idén érkező Mortal Kombat rebootról, de annyi biztos, hogy gamerek körében nagy érdeklődés övezi az egyik legismertebb harcművészjáték harmadik filmes nekifutását. Elsőfilmes rendező, kevésbé ismert színészek találhatóak a stábban, de a producer az a James Wan, aki a Fűrész-filmekkel és az Aquamannel is letett már valamit az asztalra. Premieridőpont még képlékeny, egyelőre 2021. április 16-ára várják.

TOP GUN: MAVERICK

Tony Scott 1986-os akció klasszikusa, a Top Gun több mint 30 év után is kiváló filmélményt nyújt, és most végre újra találkozunk Maverickkel. Az biztos, hogy Tom Cruise nem sokat öregedett az elmúlt időszakban, de mellette Val Kilmer is visszatér a kiképzőbázisra. A Top Gun: Maverick július 2-án érkezik a mozikba.

ÖNGYILKOS OSZTAG

Sokakkal együtt mi is úgy gondoljuk, hogy James Gunn, A galaxis őrzői rendezője a legjobb ember arra, hogy levezényeljen egy tökéletes Suicide Squad-filmet. Szerencsére visszatér Margot Robbie, de mellette benéz majd a zseniális humorú Taika Waititi, Sly és Idris Elba is. A forgatási képek meggyőzőek, reméljük, ez most jól sül majd el.

DŰNE

Sokáig 2020 legnagyobb filmes dobásának tűnt, de most már 2021 legnagyobb filmes dobása lesz a Dűne. Frank Herbert sci-fi opuszának filmváltozatát Dennis Villeneuve rendezte, a forgatások jó része ráadásul Magyarországon zajlott. Az eddig megjelent trailerek alapján már látszik, hogy a megfilmesíthetetlennek titulált sztori elképesztően hangulatos látványvilágot kapott, sőt maga a rendező is élete legjobb filmjének nevezte az alkotást. Ez eddig baromira biztató, alig bírjuk kivárni az október eleji premiert…

MÁTRIX 4

Nehéz elképzelni, mit lehet még elmondani a Mátrixról, de az biztos, hogy a 4. részt Keanu Reeves csak és kizárólag a forgatókönyv miatt vállalta el. És ha ő így tesz, az bizony egész szép reményű filmet ígér nekünk… A Mátrix 4. 2021. december 22-én érkezik az amerikai mozikba.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb