- Hirdetés -
- Hirdetés -
Sport

Idegenben győzte le az Albát a Naturtex-SZTE Szedeák, megvan a zsinórban hetedik győzelem

- Hirdetés -

Fergeteges első félidei hajrával, 78-87 – re verte a Naturtex-SZTE Szedeák az Alba Fehérvár csapatát szombaton idegenben, ezzel zsinórban a hetedik győzelmét behúzva. A szegediek 71%-kal dobtak az első két negyedben, a nagyszünetre 23 pontos előnnyel vonultak ki.

Alba Fehérvár–Naturtex-SZTE-Szedeák 78–87 (21–31, 13–26, 17–11, 27–19)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 8. forduló.


Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, zárt kapuk mögött.

Vezette: Földházi T., Cziffra Cs., Minár L.


Alba: Vojvoda 18/9, Curry 12/6, Lukács 6/6, Davis 5/3, AHMAD 22. Cserék: Takács Ma., Turner 11, Awogbemi, Omenaka 4. Vezetőedző: Forray Gábor.
Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 2, GOVENS 28/9, BROWN 14/12, DZSELETOVICS 23/6, DICKEY 16. Cserék: Keller, Kerpel-Fronius B. 4. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

Remekül kezdtek a Naturtex-SZTE Szedeák játékosai, Govens hárompontos kosara nyitotta a meccset, és a továbbiakban is jól ment távolról. Hét perc után Zach Brown már az ötödik távolit dobta be, így 25–13-nál időt kért Forray Gábor. A lehengerlő, húszpontos különbség a szünet előtt lett meg, amikor Brown tett vissza egy támadólepattanót, itt már 54–34 volt az állás. Nagyszerűen működött a játékunk, minden elemben nagyszerűen teljesítettünk – nem mellesleg 71%-al dobtunk az első két negyedben, így ennek köszönhetően 23 ponttal vezettünk a nagyszünetben. Várható volt, hogy ezt a szintet nem tudják végig tartani a szegediek, a harmadik negyedben volt némi megtorpanás, de igazán közel nem tudott feljönni az Alba. Az ellenfél többször is 11 pontra zárkózott, de egészen az utolsó előtti percig egyszámjegyűvé nem tudta tenni a különbséget. Curry 9 pontra visszahozta a hazaiakat, de a tetemes előnyünkből végül éppen ennyit, 9 pontot őriztünk meg a meccs végére, 87–78-ra nyerni tudtunk az Alba Regia sportcsarnokban.

Forrás: Naturtex-SZTE Szedeák

Fotó: Alba Fehérvár/Simon Erika

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb