Szegedi Arcok

Szilveszter előtt égett porig a négy gyermekes szegedi család háza és autója – fogjunk össze értük!

Az utóbbi hónapok legnagyobb környékbeli tűzesetében teljes terjedelmében lángolt egy négy gyermekes család háza Szeged külterületén, az előtte parkoló autó is porig égett – írtuk szilveszter előtt egy nappal. Az eset óta rengeteg üzenetet kaptunk Tőletek, a hétvégén felvettük a kapcsolatot az anyukával, máris mutatjuk, hogyan tudsz Te is segíteni!

HATALMAS TŰZESET SZEGED KÜLTERÜLETÉN, SZILVESZTER ELŐTT EGY NAPPAL

Ha lemaradtál volna, íme a történtek, röviden. Ismét Tőletek, a Szeged365 olvasóitól jött az infó: teljes terjedelmében lángolt egy családi ház Szeged külterületén, a Bordányi úton szilveszter előtt egy nappal. A szegedi tűzoltók órákon át, négy vízsugárral oltották a tüzet, amely az épület előtt parkoló autóra is átterjedt.

Tudósításunk a drámai esetről:

“AKINEK NÉGY GYERMEKE VAN, NEM TÖRHET ÖSSZE”

A családanyát, Mónikát vasárnap értük el, aki elmondta, annak dacára, hogy gyakorlatilag mindenük oda lett, tegnap óta már nem állnak szomorúan a dologhoz, a lényeg, hogy a tűzesetben senki sem sérült meg, a négy gyermekes szegedi család nem tartózkodott otthon, amikor bekövetkezett a baj. “A lényeg, hogy nem egy temetést kell most intézni, hanem egy házat és olyan dolgokat amik beszerezhetőek, persze vannak, amik nem, például emlékek, emlékkönyv, képek, babanapló. Ezek viszont az emlékezetünkben és a szívünkben maradnak az embernek. Ami ott van, azt senki nem tudja kitépni.” – foglalta össze gondolatait a szegedi anyuka, aki a történtek ellenére telis-tele volt életerővel, kitartással telefonos beszélgetésünk során. Mint mondta, akinek négy gyönyörű gyermeke van, az nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy összetörve búslakodjon.

MUTATJUK, HOL ÉS HOGYAN TUDSZ SEGÍTENI

Az eset óta rengetegen írtatok nekünk segítő szándékkal, fantasztikus érzés tudni, hogy ennyi remek, segítőkész hős van a Szeged 365 mára többszázezresre duzzadt olvasói táborában. Természetesen rákérdeztünk Mónikánál, mire van a leginkább szükségük és arra is, hogyan segítsünk. Abban maradtunk, nem tesszük ki a cikkbe a telefonszámát, mivel most a legfontosabb a gyermekei nyugalma – a kicsiknek még nem mondták el, mi történt. A segítség menete éppen ezért a következő: írj egy üzenetet az [email protected] mail címünkre “Bordányi úti tűzeset” tárggyal, benne az elérhetőségeddel plusz azzal, amit fel szeretnél ajánlani a családnak. A leveledet továbbítjuk az anyukának, aki így fel tudja venni veled a kapcsolatot. A család pénzbeli felajánlásokat is elfogad, ehhez már nincs szükség a mi közvetítésünkre, ide tudsz nekik utalni:

  • Számla tulajdonosa: Tárnok Mónika
  • Számlavezető pénzintézet: ERSTE Bank
  • Bankszámlaszám: 11600006 – 00000000 – 36394832.

Köszönjük, ha Te is segítesz nekik!

A cikkben szereplő képek illusztrációk, nem a mostani tűzeset során készültek. Fotók: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb