Közélet

Napi összefoglaló: akár saját oltóanyagunk is lehet, beszikrázott Rudi, a Dugonics téri rénszarvas

Már zajlik a munka, hogy akár saját oltóanyagunk is legyen, mondta el Orbán Viktor a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában ma reggel, késő délután pedig beszikrázott Rudi, a Dugonics téri rénszarvas, a helyszínre kiérkező szegedi tűzoltók hárították el a problémát.  

KORONAVÍRUS: 1307 ÚJ FERTŐZÖTT ORSZÁGOSAN, 62 SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

Az elmúlt egy napban 1307 fertőzöttet regisztráltak, ezzel 327 995 főre nőtt a hazánkban az eddig beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 62 új esetet jegyeztek fel, ami azt jelenti, hogy március óta immár 15 056 koronavírusosról tudunk Szegeden és annak környékén.

KIDERÜLT, HOGY KIK ÉS MILYEN SORRENDBEN KAPHATNAK VÉDŐOLTÁST MAGYARORSZÁGON

Bár az MTI és a kormányzati koronavírus portál még nem számolt be róla, a Nemzeti Népegészségügyi Központ oldalán már fent van a tervezet, kik és milyen sorrendben kaphatnának védőoltást Magyarországon (és így Szegeden is). Az első három kör az egészségügyi dolgozókat, a szociális ellátásban tevékenykedőket és a 60 év felettieket tartalmazza, a 18 éven aluliak viszont egyáltalán nem szerepelnek a tervezetben.

ORBÁN VIKTOR: AKÁR SAJÁT OLTÓANYAGUNK IS LEHET A JÖVŐBEN

Már 5 ezer egészségügyi dolgozót oltottak be, most 80 ezer vakcina áll rendelkezésre. Van egy oltási tervünk, amely arról szó, ha nincs mindenkinek vakcina, akkor ki mikor kapja meg először azt – mondta el Orbán Viktor a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában, majd hozzátette, már zajlik a munka, hogy akár saját oltóanyagunk is legyen – írja a hirado.hu.

RUSVAI MIKLÓS, VIROLÓGUS: MINÉL HAMARABB, MINÉL TÖBB EMBERT KELLENE BEOLTANI, HOGY ELKERÜLJÜK A HARMADIK HULLÁMOT

Minél hamarabb, minél több embert kellene beoltani, hogy elkerüljük a harmadik hullámot – mondta el Rusvai Miklós virológus az RTL Klub híradójának. Véleménye szerint már az is sokat segítene, ha az eddig oltásra regisztrált 600-700 ezer embert beoltanák.

FÜST ÉS LÁBDOB: ÚJRA BESZIKRÁZOTT RUDOLF, A DUGONICS TÉRI VILÁGÍTÓ RÉNSZARVAS JÉGCSAPJA

Szikrázik és füstöl, Rudi a rénszarvas a Dugonics téren, tudtuk meg Olvasóinktól. Információink szerint a szarvas egyik jégcsapján hibásodott meg az elektromos csatlakozó, és az okozta a szikrázást és a füstöt vasárnap délután 4 körül. A szegedi tűzoltók már a helyszínen dolgoznak a probléma elhárításán.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb