Szegedi Arcok

Férfiként belógtunk egy szegedi női masszázsszalonba

A két ünnep közt elfogadtuk a szegedi Trend Wellness meghívását, ahol egy kis ízelítőt is kaptunk a masszázs gyógyító erejéből. Bár a test effajta kezeléséről sokaknak csak a relaxáció és a lágy zene jut eszébe, néha igencsak fájdalmas, ám annál sokkal jótékonyabb eljárást jelent. Ezt először megtapasztaltuk mi is, de kicsit később már jóval jobb érzés volt mozogni.

NÉHA TÉNYLEG NEM ÁRT SZAKEMBERRE BÍZNI MAGUNKAT

Amatőr sportolóként vagy hobbi futóként sokszor nem fektetünk kellő figyelmet a bemelegítő és a levezető szakaszra, mert úgy hisszük, csak a terhelés számít. A fárasztó izommunka akkor jótékony hatású, ha a táplálkozás mellett bizony odafigyelünk a test felkészítésére is a megterhelés előtt, sőt a fizikai próbatétel után is szakszerűen nyugtatjuk és nyújtjuk le a testünket. A megfelelő edzésmunkát hatékonyan egészíti ki egy-egy sportmasszázs.

Már több mint tíz éve működik Szegeden a Vedres utca 21-ben a Trend Wellness, ahova Laudiszné Andrea akupresszőr, masszázsterapeuta és Orbán Zsuzsanna gyógytornász-fizioterapeuta meghívta szerkesztőségünket.

AKKOR JÓ, HA FÁJ?

A masszázsnak technika szerint ezernyi válfaja létezik, de célját tekintve könnyen meg lehet különböztetni a relaxációs masszázst és a gyógyászati, rehabilitációs masszázst. Nem csoda, hogy míg legtöbb ember valami egészen laza, kellemes tevékenységre gondol, ha szóba került ez az eljárás, ám aki átesett már egy komolyabb gyógyterápián vagy csak edzés után legyúrat egy kicsit, az tudja, hogy egyrészt komoly munka húzódik meg a tevékenység mögött, másrészt a sokszor megterhelő masszás is csak kicsit később érezteti jótékony hatását.

“Ha valakinek nagyon kötött az izomzata vagy helytelen testtartás, stresszes életmód miatt derék-, hát-, végtagfájdalma van, náluk először fájdalommal járhat a letapadt izmok átgyúrása, a becsomósodott szövetek kezelése. Pár órával később vagy másnap viszont már ők is érezni fogják a jótékony eredményt” – avatott be a részletekbe Orbán Zsuzsanna gyógytornász-fizioterapeuta.

Egész konkrétan így jártam én is. Deréktól a vállig több ponton is csak azt reméltem, hamar véget ér az egész kezelés, sőt egy enyhe izomláz is kialakult a szűk egy órás foglalkozás végére, de kicsit később, Szilveszter napjához közeledve egyre rugalmasabbnak és fittebbnek éreztem magam a gyógymasszázs hatására.

“Nagyon fontos hogy nemcsak az adott-panaszos régióban kezeljük a problémát, hanem megvizsgáljuk annak kiinduló pontját, így tartós eredményt érünk el azoknál is, akiknél korábban csak egy bizonyos időre szűntek meg a panaszok. A masszázs lazítja az izmokat, csökkenti a fájdalmakat, az anyagcsere fokozódásával a test salakanyagai gyorsabban távoznak.” – árulta el Laudiszné Andrea akupresszőr, masszázsterapeuta.

HÁZHOZ JÖN A GYÓGYÍR

Andreának és Zsuzsannának sok szegedi köszönheti azt, hogy elfeledtették velük, hogy a mozgás lehet fájdalmas. Olyan ügyfelük is van, akinek egy makacs csípőgyulladás tette nehézzé a hétköznapokat, három hét aktív kezelés után viszont búcsút inthetett a gyulladáscsökkentő kapszuláknak. A mostani helyzetben a régi vagy a speciális esetekhez (például egy becsípődött derék miatt) házhoz is megy a Trend Wellness csapata telefonos vagy facebookos egyeztetés után, így akár pár órán belül saját otthonunkban inthetünk búcsút a kellemetlen tüneteknek.

De ha már a Trend Wellnessnél jártunk, a tényleg hatékony gyógymasszázs után nem engedhettük meg magunknak, hogy ne próbáljuk ki a jóval könnyedebb, lávaköves relaxációs masszázst is…

Kipróbálnád a Trend Wellness életérzést?

Mutatjuk, hol tudsz bejelentkezni!

+36 70 330 0991 vagy +36 30 696 7776
6726 Szeged, Vedres utca 21.
Hétfő-Péntek – 9-20 óra között (bejelentkezés alapján)

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb