Közélet

Napi összefoglaló: a világ legkisebb pacemakerét ültették be Szegeden, kedden jön az újabb vakcinaszállítmány

Szeged ismét nagyot aratott: Magyarországon, a vidéki centrumok közül elsőként, az SZTE Belgyógyászati Klinikájának Elektrofiziológiai Részlegén ültették be a világ legkisebb szívritmus szabályzó készülékét. Kedden pedig újabb vakcinaszállítmány érkezik Magyarországra, jelentette be Müller Cecília, országos tisztifőorvos. Az új szállítmánnyal 39 ezer ember oltására elegendő oltóanyag válik elérhetővé.

KORONAVÍRUS: 856 ÚJ FERTŐZÖTT AZ ORSZÁGBAN, 54 SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

856 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 328 851 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 93 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 9977 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 174 070 fő, az aktív fertőzöttek száma 144 804 főre csökkent. Szegeden és környékén 54 új esetet regisztráltak.

VISZLÁT NKM SZEGED, HELLO MVM!

Csak hogy tudd, kit kell emlegetni (és legfőképp felhívni), ha elmegy az áram: MVM néven folytatja az NKM Szeged – tudtuk meg a cég sajtóosztályától. A csoport jelenleg 90 tagvállalatból áll, 15.000 kollégával.

A VILÁG LEGKISEBB PACEMAKERÉT ÜLTETTÉK BE AZ SZTE BELGYÓGYÁSZATI KLINIKÁJÁN

Magyarországon, a vidéki centrumok közül elsőként, az SZTE Belgyógyászati Klinikájának Elektrofiziológiai Részlegén ültették be a világ legkisebb szívritmus szabályzó készülékét – adta hírül a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara. A speciális beavatkozást Dr. Vámos Máté egyetemi adjunktus végezte még december 21-én.

A PEDAGÓGUSOK CSAK EGY TÖREDÉKE ÉLT A HÉTVÉGI INGYENES GYORSTESZT LEHETŐSÉGÉVEL

Nem sok pedagógus élt az elmúlt hétvégén, az ingyenes gyorsteszt lehetőségével. Összesen 220 ezer ember számára ajánlották fel a lehetőséget, de csupán egy töredéke, 20744 óvodai és iskolai dolgozó koronavírus tesztelését végezték el országszerte – jelentette be György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az Operatív törzs mai tájékoztatóján.

KEDDEN ÚJABB VAKCINASZÁLLÍTMÁNY ÉRKEZIK MAGYARORSZÁGRA

Kedden újabb vakcinaszállítmány érkezik Magyarországra – jelentette be Müller Cecília, országos tisztifőorvos az Operatív törzs mai ülésén. Az új szállítmánnyal 39 ezer ember oltására elegendő oltóanyag válik elérhetővé.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb