Közélet

Operatív törzs: a pedagógusok csak egy töredéke élt a hétvégi ingyenes gyorsteszt lehetőségével

Nem sok pedagógus élt az elmúlt hétvégén, az ingyenes gyorsteszt lehetőségével. Összesen 220 ezer ember számára ajánlották fel a lehetőséget, de csupán egy töredéke, 20744 óvodai és iskolai dolgozó koronavírus tesztelését végezték el országszerte – jelentette be György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az Operatív törzs mai tájékoztatóján.

AZ EREDMÉNYEK LÉNYEGES JAVULÁST MUTATNAK A KORÁBBI ADATOKHOZ KÉPEST

Az elvégzett tesztek során mindössze 209 pozitív gyorstteszt-eredmény volt eddig, igaz, az adatokat még tölti fel a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Az eredmények lényeges javulást mutatnak a korábbi adatokhoz képest az államtitkár szerint: egy hónapja 2%-os fertőzöttséget mértek, addig most mindössze 209 teszt mutatott pozitív eredményt, ez 1,01 százalék.

Országszerte összesen 99 helyszínen volt lehetőség a mintavételre, összesen 263 mintavevő csapat végezte a vizsgálatokat. Előjegyzésben egyébként több mint 13 ezren foglaltak előre időpontot a tesztre. 

A korábbi pedagógusok körében végzett tömeges tesztelés eredményeiről az alábbi cikkünkben olvashatsz:

A TESZTEK AZ INTÉZMÉNYEK BIZTONSÁGOS MŰKÖDÉSÉT SZOLGÁLJÁK

Az államtitkár beszámolt arról is, hogy november második felétől több csoportban hajtottak végre csoportos tesztelést, többek között az egészségügyi, a szociális intézményekben dolgozók, illetve a területi közigazgatás ügyfélkapcsolatba kerülő dolgozói számára szervezték meg. A kormány elsődleges célja az egészség védelme, a vírus terjedésének csökkentése, erre az érintett intézmények biztonságos működése miatt volt szükség – mondta az államtitkár.

Beszélt arról is, hogy akinek pozitív a tesztje, otthon kell maradnia karanténban 10 napig. Ezzel csökkentették a valószínűségét annak, hogy tünetmentes pedagógusok vegyenek részt az oktatásban.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb