Közélet

Befutottak a pedagógusok körében végzett, tömeges tesztelés eredményei

A pedagógusok, óvodai és bölcsődei dolgozók körében a résztvevők 2,4 százaléka lett pozitív, ami 4400 főt jelent – derült ki az operatív törzs keddi tájékoztatóján. Az első körös, tömeges tesztelés eredményeit György István, területi, közigazgatásért felelős államtitkár mondta el, aki kiemelte: nagyobb részvételi arányra számítottak.

Összesen 181 586 ezren teszteltették magukat, a gyorsteszten megjelentek 2,4 százaléka lett pozitív, ami 4486 főt jelent.

Fotó: Török Kornél – Szeged365.hu

A BÖLCSŐDEI DOLGOZÓK KÖZÖTT A LEGKISEBB A FERTŐZÉS

  • A bölcsődei dolgozóknál volt a legmagasabb a részvételi arány, közülük 195-en lettek pozitívak.
  • Az óvodai dolgozók 74 százaléka vett részt a tesztelésben, közülük 811-en lettek pozitívak, míg az általános iskolákban 73 százalékos volt a részvételi arány, itt 2170 főnek lett pozitív a tesztje. A szakképző intézményekben 146-an lettek pozitívak, de az államtitkár megjegyezte, hogy itt digitális oktatás van érvényben.

A MÁSODIK KÖR TEGNAP VETTE KEZDETÉT

A gyorstesztelés második köre tegnap kezdődött – folytatta az államtitkár, aki arra biztatott mindenkit, aki még nem teszteltette magát, hogy tegye meg azt. Emellett kiemelte, hogy azok, akik az első körben is részt vettek a tesztelésben, a második körben is megtehetik. A tesztelés ugyanis továbbra is önkéntes.

AZ ÁLLAMIGAZGATÁSBAN ÉS AZ ÜGYFÉLSZOLGÁLATOKON DOLGOZÓK LESZNEK A KÖVETKEZŐK

Mint az ma délelőtt kiderült, az operatív törzs döntött arról is, hogy az államigazgatásban és az ügyfélszolgálatban dolgozók célzott tesztelése lesz a következő, ami kezdetét veszi.

Forrás: atv.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb