Közélet

Hamarosan kezdődik a fenyőfák begyűjtése Szegeden

Vízkereszt napjával január 6-án elkezdődik a karácsonyfa-bontási időszak. Ez alkalomból városunkban is kezdetét veszi a fenyőfák begyűjtése. Szeged magánházas és lakótelepi övezetében a fenyőfák begyűjtését a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. díjmentesen elvégzi 2021. január 11. és február 05. között.

Fotó: baon.hu

A Társaság azt kéri a szegediektől, hogy a fenyőfákat a vegyes hulladék gyűjtésére szolgáló hulladékgyűjtő edényzet mellé helyezzék ki reggel 6 óráig. A szakemberek felhívják arra is a figyelmet, hogy a kidobandó karácsonyfákat lecsupaszítva (dísz, fenyőtalp, stb. nélkül) tegyék ki az ingatlanuk elé. Továbbá a 1,5 méternél nagyobb fákat a Társaságnak nem áll módjában elszállítani, csak abban az esetben, ha tulajdonosa, ettől kisebb méretűre vágja, mivel nem helyezhető a jármű garat részébe 1,5 méternél nagyobb hulladék.

Fotó: baon.hu

A karácsonyfák begyűjtése a fenyőfák mennyiségétől függően különjárattal, vagy a heti rendszerességgel indított kommunális hulladékot gyűjtő járatokkal kerülnek elszállításra. A Társaság a begyűjtött fenyőfákat ledarálja, amelyeket a későbbiekben közterületen mulcsként hasznosít újra.

Felhívják arra is a figyelmet, hogy a fenyőfák térítésmentesen leadhatók a hulladékudvarokban nyitvatartási időben. Bővebb információt a hulladékudvarokról itt olvashatsz. A Társaság munkatársai azt is kérik, hogy a szelektív gyűjtőszigetek és szelektív anyagok begyűjtésére kihelyezett tartályok köré ne helyezzük ki a feleslegessé vált fenyőfákat.

Forrás: Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb