Sport

Újabb hosszabbítás a Mol-Pick Szegednél, Bajusz Bruno 2023-ig már biztosan marad

Zajlik az élet a Kékek háza táján, kedden bejelentették Nik Henigman maradását és Stefán Sigurmannsson távozását, az újabb bejelentésre pedig mindössze szerda délelőttig kellett várni: a csapat 2023. június 30-ig hosszabbította meg szerződését saját nevelésű játékosával, Bajusz Brunóval.

“Mindig örömteli dolog bejelenteni egy olyan hírt, amely tudjuk, hogy sokat jelent a szurkolóknak. Jó érzés arról beszámolnom, hogy klubunk a saját nevelésű játékosával, Bajusz Brunóval meghosszabbította a szerződését, így 2023. június 30-ig biztosan minket erősít majd” – nyilatkozta Kiss Bence cégvezető.

Brunót nem kell bemutatni a #handballfamilynek, hiszen a legendás Bajusz Sándor gyermeke, így már nagyon kicsiként megtapasztalhatta, milyen remek hangulat van az újszegedi sportcsarnokban. Idén májusban lesz 20 éves, 2019. augusztusában a Csurgói KK elleni hazai meccsen mutatkozott be az NB I-ben. A Komló elleni szeptemberi bajnokin megszerezte az első gólját is. Az ősz emlékezetes marad számára, hiszen a Celje elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-meccsen (33-24 nekünk) betalált a kapuba, így a BL-ben is túlesett a gólpremieren. Eddig 12-szer lépett pályára az NB I-ben, és 12 gólt szerzett. Bruno tagja a magyar junior válogatottnak is.

“Az év első napjait édesapámnál töltöttem, így sokat beszélgettünk a kézilabdáról. Nagyszerű érzés, hogy sikerült meghosszabbítani a szerződésemet, számol velem a MOL-PICK SZEGED. Idén már több meccsen is szerepet kaptam, Egerben játszottam a legtöbbet, bízom benne, hogy erre egyre több lehetőségem lesz. Ez rajtam is múlik, mert ha az edzéseken jól dolgozom, akkor fejlődök, és számol velem Juan Carlos Pastor vezetőedző. A jövő hét elején a csapattal kezdem a felkészülést, utána a junior válogatott összetartásán veszek részt, így mozgalmas napokkal indul majd számomra az év” – nyilatkozta a Kékek hivatalos portáljának Bajus Bruno.

NIK HENIGMAN IS MARAD

2023. június 30-ig meghosszabbították Nik Henigman szerződését – adta hírül kedden a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A Kékek szlovén válogatott játékosa jelenleg az egyiptomi világbajnokságra készül.

STEFÁN SIGURMANNSSON TÁVOZIK

Az izlandi válogatott Stefán Sigurmannsson távozik a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatától. A klub honlapjának keddi híradása szerint közös megegyezéssel bontottak szerződést a hosszú ideje sérüléssel bajlódó balszélsővel, aki bajnokként és Magyar Kupa-győztesként hagyja el a csapatot.

Fotók: Sólya Elza

Forrás: Pickhandball.hu, Süli Róbert

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb