Sport

Nik Henigman: 2023 nyaráig Mol-Pick Szeged!

2023. június 30-ig meghosszabbították Nik Henigman szerződését – adta hírül a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A Kékek szlovén válogatott játékosa jelenleg az egyiptomi világbajnokságra készül.

“Szeretném egy jó hírrel indítani az új évet! Klubunk 2023. június 30-ig meghosszabbította Nik Henigman szerződését. Szlovén játékosunk fontos szerepet tölt be a csapatunkban, így örömmel írtuk alá az új megállapodást” – nyilatkozta Kiss Bence cégvezető. Nik Henigman 2018 nyara óta erősíti a szegedi csapatot. Eddig a férfi kézilabda NB I-ben 48 meccsen lépett pályára, és 90 gólt szerzett. 2019-ben Magyar Kupa-győztes lett velünk. A Bajnokok Ligájában eddig kilencszer volt eredményes. Játékosunk tavaly decemberben ünnepelte a 25. születésnapját. Jelenleg a szlovén válogatottal készül előbb az Európa-bajnoki selejtezőre, majd a jövő héten kezdődő egyiptomi világbajnokságra. Hazája válogatottjában 2016-ban mutatkozott be, a riói olimpián hatodikok lettek, majd 2017-ben a világbajnokságon bronzérmet szereztek.

“Nagy öröm számomra, hogy sikerült meghosszabbítani a szerződésemet. Nem vagyok vándormadár, hiszen a Szeged előtt csak a nevelő egyesületemben, a Ribnicában szerepeltem. Kiválóan érzem magam a klubnál, úgy gondolom, itt még jobb játékos válhat belőlem. Számomra kiválóan indul ez az év, bízom benne, hogy a MOL-PICK SZEGED-del idén eredményesek leszünk, és elérjük azokat a célokat, amelyeket kitűztünk magunk elé” – nyilatkozta a csapat hivatalos portáljának Nik Henigman.

Forrás: PickHandball.hu, Süli Róbert

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb