Kikapcs

Újra csilingel a musical villamos Szegeden

A Szépség és a Szörnyeteg és az Abigél fiatal művészeivel indul 2021-es útjára a szilveszterkor debütált szegedi Musical Villamos január 31-én. Az 50 perces ingyenes Facebook LIVE musical műsort most is az 1905-ben gyártott MWG retro villamosról közvetíti a Palladium Szeged.

A Musical Villamos 2021-ben minden hónapban útnak indul ismert musical énekesekkel – írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Palladium Szeged. A II. Musical Villamos a járványhelyzet miatt – akárcsak szilveszterkor – most sem szállít utasokat, de a műsor online ingyenesen megtekinthető lesz. Musical dalok kísérik a villamos egész útját, így akik az esemény ideje alatt a szegedi villamosmegállókban tartózkodnak, részleteket hallhatnak a musical irodalom legszebb dalaiból.

A Facebook LIVE esemény időpontja: 2021. januárt 31. vasárnap – 14:00 
A fellépő művészek: Pacskó Dorka &  Cseh Dávid Péter


Pacskó Dorka még gyerekszereplőként került a Cirkuszhercegnő nagyoperettbe, majd a Valahol Európában című darabba, Pötyi szerepére. A Budapesti Operettszínház Musical együttesében dolgozik már hetedik éve. Itt lehetőséget kapott operett és musical darabokban egyaránt, például a Régi nyár, Lady Budapest, Dorian Gray, Ének az esőben, Nők az idegösszeomlás szélén, és a Szegény Dzsoni és Árnika, darabokban. My Princess Collection zenei válogatása, 11 Disney hercegnő dallal elérhető a YouTube-on. Ebben az évadban megkapta Kis Mari szerepét az Abigél című musicalben, amit karácsonykor online stream előadás keretében láthattak a nézők. A darabban Cseh Dávid Péter alakította Kalmár Péter tanár úr szerepét, akivel most együtt szállnak fel a Musical Villamosra szórakoztatni a kedves nézőket.

Cseh Dávid Péter már 2008-ban szerepelt a Pécsi Nemzeti Színház Légy jó mindhalálig című darabjában, 2014-től rendszeresen szerepel a Budapesti Operettszínház előadásaiban. 2017-ben kapta első főszerepét, Quasimódót, az “A Notre Dame-i toronyőr” című musicalben. Ugyanezen évben övé lett az Évad legígéretesebb fiatal tehetségének járó Marsallbot-díj. 2019-ben szerepelt a TV2-n futó Sztárban sztár leszek! című showműsorban. Dávidot többek között a Puskás, a musical, a Titanic, a Rómeó és Júlia, Abigél és az Elfújta a szél musicalekben is láthattuk. Az idei évadtól ő A Szépség és a Szörnyeteg musical főszereplője, vagyis a szörnyeteg. Szabadidejében dalokat és darabokat fordít, illetve ír.

A II. Musical Villamos útvonala – ahol a dalok felcsendülnek:

  • 14:00 Szeged Plaza
  • 14:10 Széchenyi tér
  • 14:20 Szeged pályaudvar (Nagyállomás) 
  • 14:35 Széchenyi tér
  • 14:45 Európa Liget 

Fotók: Papdi Balázs

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb