Közélet

Napi összefoglaló: csökkenő tendenciát mutat a koronavírus terjedése, addig maradnak a járványügyi intézkedések, amíg nincs elég ember beoltva

Az előző naphoz képest jóval alacsonyabb számokat hozott a mai nap koronavírus tekintetében és Kásler Miklós szerint addig maradnak az intézkedések, amíg az oltottság kellő mértékű nem lesz. Január elsejével egy csomó illetéket elengedett a kormány és az is kiderült ma, hogy a tavalyi év összberuházásainak értéke 1676 milliárd forint. Folytatódik a Nők 40 program hazánkban, mindeközben pedig Ausztriában dübörög a munkanélküliség.

69 ÚJ ESET CSONGRÁD-CSANÁD MEGYÉBEN

1778 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 342 237 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 69 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában. A napi koronavírus adatok bővebben:

ADDIG MARADNAK AZ INTÉZKEDÉSEK, AMÍG AZ OLTOTTSÁG KELLŐ MÉRTÉKŰ NEM LESZ

A járványügyi intézkedéseket az oltás időtartama alatt is fenntartják, addig, amíg az átoltottság kellő mértékű nem lesz, és nem kell tartani az embereknek attól, hogy megkapják a koronavírus-fertőzést.

INGYENESSÉ VÁLTAK AZ ELSŐFOKÚ KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁSOK

Január 1-től évi másfél millió államigazgatási ügy intézése vált ingyenessé, idéntől ugyanis illetékmentesek az elsőfokú közigazgatási eljárások. Nem kell illetéket fizetni a többi között a közös háztartásban élésről, az életvitelszerű helyben lakásról, az élettársi kapcsolatról vagy a telephely alkalmasságáról szóló igazolás kiállításáért. A birtokvédelmi eljárásért, valamint a jegyzőnél tett bejelentésekért sem kell fizetni, így például a kereskedelmi tevékenység bejelentésért sem.

1676 MILLIÁRDNYI BERUHÁZÁS, CSAK A TAVALYI ÉVBEN

Tavaly a magyar állami beruházásösztönzési rendszer 1433 beruházást kezelt, amelyre soha korábban nem volt még példa. Ezek 1676 milliárd forintnyi befektetést hoztak Magyarországra és mindez a világjárvány alatt történt.

HAZAKÉNYSZRÜLNEK A KINT DOLGOZÓ SZEGEDIEK IS?

A háború utáni Ausztria történetében most fordul elő először, hogy a munkanélküliek száma télen meghaladja a félmilliót. 521 ezer embernek nincs munkája jelenleg az országban.

40 MUNKAÉV UTÁN IRÁNY A NYUGDÍJ, DE CSAK A NŐKNEK

Az idén is folytatódik a Nők 40, vagyis korábban elmehetnek nyugdíjba azok a nők, akiknek 40 év jogosultsági idejük van, és így nem kell megvárniuk, amíg elérik a nyugdíjkorhatár.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb