Mindenmás

Breaking: most aztán tényleg leesett a hó Szegeden!

Igen, igen és igen: hosszas ígérgetést követően leesett a hó a Napfény Városában is, szóval, holnap ilyenkor már – kis szerencsével – Hógolyózás Városa lehet a nevünk. Nálad is van egy klassz havas fotó? Küldd el nekünk, megháláljuk!

Nagyjából egy hete megy a tippelgetés, mikor érkezik meg Holle Anyó Szegedre, legutóbb 35% esélyt saccolt az OMSZ egy pénteki hócsatára. Ez utóbbi nem jött be, azonban a Bartok Zsófi kolléganőnk által írt mai időjárás-jelentés már egészen szép pontossággal talált:

A gyönyörű hófödte táj még nem garantált, de ha reggelre megmarad a hó, bizony csúszós utakra és némi, echte szegedi közlekedési káoszra kell számítanunk.

Az illetékes Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. az igazgatójuk szerint felkészült (bízunk benne, hogy a nagyobb utakért felelős Magyar Közút is), a napokban Makrai Lászlót faggattuk az előkészületekről és a szegedi utak téli karbantartásáról:

FRISSÍTVE: ÚGY FEST, MOST TÉNYLEG MEGMARADHAT A HÓ

A hó a fagypont alatti hőmérsékletnek köszönhetően meg is maradhat a déli országrészben – írta az Időkép.hu. Szerintük ez annak köszönhető, hogy egy tőlünk délre található mediterrán ciklon csapadékzónája elérte az országot, és emiatt délen egyre több felé havazik – így nálunk, Szegeden is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb