Mindenmás

Zajlik az élet a határon: 53 illegális átlépő 12 óra alatt, a környéken lakók lövéseket hallottak

A rendőrök 53 határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Szegeden és környékén, hajnalban a Határfigyelők nevű Facebook csoportban arról ment a diskurzus, hogy lövéseket hallottak Röszke környékén.

53 HATÁRSÉRTŐ 12 ÓRA ALATT

A járőrök vasárnap 17 óra 30 perc és hétfő 5 óra 30 perc között 15 esetben, 53 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Deszk, Mórahalom, Kübekháza, Kiszombor és Röszke közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír, afgán, palesztin, líbiai, algériai és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

LÖVÉSEKET HALLOTTAK

A Határfigyelők -Horgos, Gyála, Királyhalom / Röszke, Tiszasziget, Ásotthalom nevű Facebook csoportban több röszkei határ környékén lakó felhasználó is arról írt ma reggel, hogy lövéseket hallott. Az utóbbi kapcsán még nem érkezett meg a rendőrség hivatalos válasza, amint kiderül, mi történhetett, frissítjük cikkünket.

FRISSÍTVE: NEM ÉRKEZETT BEJELENTÉS A RENDŐRSÉGRE

Megkérdeztük a Csongrád-Csanád Megyei Rendőrkapitányságot, akik elmondták, nem érkezett lövésekre vonatkozó lakossági bejelentés hozzájuk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb