Közélet

Szeged365 Start: havazás, érettségi ellenes petíció – ezek történtek hétvégén

Ingyenesen intézhetünk el egy sor állami ügyet, petíció indult a járványidőszakban tartandó érettségi ellen, és azt is megtudtuk, mennyi befektetés érkezett tavaly Magyarországra. Nem tudod, mik voltak a hétvége legfontosabb eseményei? Már segítünk is felzárkózni!

HAVAZOTT SZEGEDEN

Ha kinéztél az ablakon, már te is tudsz róla, hogy bizony, vasárnap fehérbe borult Szeged. Fotóriporterünk, Török Kornél ki is surrant egy pár jó képre, természetesen a kijárási tilalom szigorú betartásával.

TÖBB MINT 1600 MILLIÁRD FORINTNYI BEFEKTETÉS ÉRKEZETT 2020-BAN

Elátkozott év volt a 2020, de nem úgy tűnik, hogy a befektetések szempontjából. Tavaly a magyar állami beruházásösztönzési rendszer 1433 beruházást kezelt, amelyre soha korábban nem volt még példa. Ezek 1676 milliárd forintnyi befektetést hoztak Magyarországra és mindez a világjárvány alatt történt.

ILLETÉKMENTES LETT RENGETEG ÜGY ELINTÉZÉSE

Január 1-től évi másfél millió államigazgatási ügy intézése vált ingyenessé, idéntől ugyanis illetékmentesek az elsőfokú közigazgatási eljárások. Mutatjuk is, miket kell tudni az új kedvezményekről.

NEM UNATKOZTAK A RENDŐRÖK ÉS A HATÁRŐRÖK HÉTVÉGÉN SEM

Lassacskán minden kap kézre kerül egy embercsempész Csongrád-Csanád megyében.Így történt ez szombat éjjel Domaszék külterületén is, ahol egy osztrák honosságú személygépkocsit ellenőriztek az egyenruhások. A járművet egy moldáv állampolgárságú férfi vezette. Mellette kilenc, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni 

PETÍCIÓT INDÍTOTT EGY DIÁKLÁNY, HOGY NE KELLJEN A KORONAVÍRUS ALATT ÉRETTSÉGIZNI

Járványvédelmi előírások mellett ugyan, de hazánkban is megtartják a 2021-es érettségi vizsgákat. Emiatt, valamint a korlátozások és az online oktatás nehézsége végett viszont sok diák csalódott, még akkor is, ha megértik a döntést. Erre reagált egy tanuló, aki aláírásgyűjtésbe is kezdett, hogy ne tartsák meg az érettségi vizsgákat az idei évben. A petíciót eddig több mint 23 ezren írták alá.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb