Közélet

TAJ – szám alapján szűrnek rá a krónikus betegekre a vakcinára regisztráltak közül

A krónikus betegeket a megadott TAJ-szám alapján, egy informatikai programmal szűrhetik majd ki a koronavírus elleni vakcinára regisztráltak közül −  mondta el Rékassy Balázs egészségügyi közgazdász az RTL híradójának.

Ez azért is nagyon fontos, mert az alapbetegséggel rendelkezők előrébb vannak a sorban, de eddig nem volt világos, hogyan lehetne a regisztrációt összekötni az alapbetegségekre vonatkozó adatokkal, mivel a vakcinainfo.gov.hu a regisztrációhoz csak nevet, lakcímet, életkort és TAJ-számot kér, a krónikus betegségekről azonban nem kérnek tájékoztatást.

Ahhoz, hogy az oltási sorrend megvalósuljon, a folyamatba bevonhatják a háziorvosokat is, akik jobban tudják, hogy kik azok, akiknek hamarabb jár az oltás. Rusvai Miklós víruskutató elmondta, hogy az oltások hatását különböző csoportokon tesztelik, akik különböző gyógyszereket szednek. Ezeket alaposan megfigyelik, eddig azonban nem tapasztaltak sehol olyat, hogy valamilyen hatóanyaggal ne lett volna összeegyeztethető az oltóanyag – írja az index.hu.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb