- Hirdetés -
- Hirdetés -
Sport

Hoppá: kinyitott az egyik szegedi konditerem!

- Hirdetés -

Hétfőn kinyitotta kapuit az egyik szegedi konditerem – tudtuk meg a Szeged365 olvasóitól, köztük az említett helyen edző profi sportolóktól. Miután utolértük a terem tulajdonosát, kiderült, a nyitva tartás teljesen legális – máris elmagyarázzuk, miért.

- Hirdetés -

NOVEMBER 11, A SZEGEDI KONDITERMEK FEKETE SZERDÁJA

- Hirdetés -

2020. november 11-én lépett életbe a konditermeket bezárató rendelet, azóta az összes szegedi egység zárva tart, a Gym Class – től a Fit World Fitness – en át a Global Fitness – ig. A bizonytalan helyzettel pont a héten foglalkozott az ATV Start, Kárász Róbert vendége szerda reggel arról beszélt, hamarosan az egész szegmens padlóra kerülhet.

Novemberben, a bezárás napján Fülöp Timi kolléganőnk készített egy szegedi körképet, akkor még bizakodóak voltak a városban működő termek tulajdonosai:

HÉTFŐN KINYITOTT A GLOBAL FITNESS

A novemberben hatályba lépett kormányrendelet (484/2020., XI.10.) azt mondja ki, hogy bár a szabadidős létesítmények használata tilos, azért vannak kivételes esetek: “…a jégpályák, uszodák, az edző – és fitnesztermek … a versenyszerűen sportolók számára edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából látogathatóak.” A Global Fitness üzletvezetője, Neu László megkeresésünkre elmondta, a fenti rendelet szerint nyitották újra a termüket, kizárólag versenysportolók számára. A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy csakis a 2021-es évre érvényes igazolvánnyal lehet hozzájuk belépni, bár, mint mondta, ebből azért már rögtön az első héten volt probléma – előfordult, hogy olyan próbált meg bejutni otthon gyártott papírokkal, aki nem versenysportoló.

A közismert szegedi tréner szerint ez most nem a pénzkeresésről szól, sőt: “van olyan, hogy nagyon sokat bukunk és van olyan, hogy egy kicsivel kevesebbet, de a veszteséges működés garantált.” Laci szerint úgy, hogy csakis versenyzőket fogadhatnak, még a nulla közeli állapotot is esélytelen elérni, nemhogy nyereségesen működni. Mint mondta, első a biztonság, ezért csak minden második gépet engedik használni, plusz alap a recepción történő ellenőrzés, gondosan ügyelnek arra, hogy csakis versenysportolók léphessenek be a terembe.

A gyakorlat egyébként csakis Szegeden új, Budapesten már két nagyágyú, a Lurdy Házban működő Scitec Gold és a Fitnesz 2000 is újranyitott, csakis a versenyzők számára.

A TÖBBI SZEGEDI EDZŐTEREM EGYELŐRE ZÁRVA

Szétnéztünk, hol, mi a helyzet Szegeden és szomorú kép fogadott a többi, klasszikus irányzatot képviselő edzőtermek mezőnyében. A Szeged Plaza-ban működő Gym Class november 11. óta zárva tart, akárcsak a József Attila sugárúti Szegi Fitness. A Fit World Fitness azonban egy extravagáns, online verziót vezetett be: a trénereik kisebb csoportokban, online tartanak edzéseket némi fizetségért cserébe a terem hoppon maradt vendégeinek. Hasonló megoldást alkalmaz a szintén szegedi Izometria Fitness, igaz, ők ritkábban, de ingyenes verzióban.

UPDATE: a Fit World Fitness is tart ingyenes, online órákat, heti három alkalommal. Mindezt az egyik kommentelőnktől tudtuk meg, aki egy kicsit kiakadt, hogy nem tudtunk róla (szerintünk is dráma). Pótoltuk a dolgot, világbéke, örök élet, ingyen sör.

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb