Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: a felegyenesedés hátrányai, holdbéli mesék és Márai darab melegítenek fel vasárnap

Hűvösen zárul a hétvége, de ez nem jelenti azt, hogy nem melegedhetnénk át egy-egy jó programmal. A Dumaszínház tagjai ma is gondolatébresztő és humoros műsorral várnak, és színpadra kerül Márai egyik legnépszerűbb regénye, illetve egy jó adag tudnivalót is megosztunk a Holddal kapcsolatban. Dobd fel a délutánt, és töltsd hasznosan a vasárnapot!

TUDOD MIK A FELEGYENESEDÉS HÁTRÁNYAI? MAJD A DUMASZÍNHÁZ ELMONDJA!

A humor az ember kiváltsága. Van példa az állatvilágban is vidámságra, játékra, mókázásra, de a szándékosan vicces dolgok generálása már csak a homo sapiens sajátja. A zsiráf nem töri a fejét, hogy megtréfálja az oroszlánt vagy megnevettesse a társait, de még egy szurikáta sem tud azon nevetni, hogy elesik a szomszédja. Mi igen. A humor ajándék az ember számára, szórakoztat, sokszor feszültségeket old fel. Forrása legtöbbször a saját hülyeségünk, gyarlóságunk, akár az egyént, akár az emberiséget nézzük.

Kiss Ádám és Benk Dénes közös estje erre a gondolatmenetre épül. A 19:00-kor kezdődő produkció a felegyenesedésünk hátrányait vizsgálja, különös tekintettel a mai gondolkodó ember vállára nehezedő temérdek teherre (reklámok, címlapok, életmódtippek ezrei, stb.), mely tele van ellentmondásokkal. Tudjuk, hogy mi a jó, mi a rossz, mi az egészséges, mi a káros, mégis elveszünk az információcunamiban. Talán pont ezért kaptuk a képességet, hogy nevetni tudjunk, hogy könnyebben viseljük terheinket és hibáinkat.

MÁRAI LEGNÉPSZERŰBB REGÉNYÉT ÁLLÍTJA SZÍNPADRA A SPIRIT SZÍNHÁZ

Eszter, egy középkorú nő, akit „az élet oly csodásan megajándékozott és oly tökéletesen kirabolt”. Elszegényedett kisnemesi miliőben éli életét Nunuval, a családi rokonnal, és a ház barátaival, Tiborral és Endrével. E csipkerózsika-álmot alvó, titkokat féltve őrző mindennapokba egy távirat tör be. Lajos visszatér. Húsz év után visszatér. Lajos, Eszter nagy szerelme, a férfi aki kirabolta őt, a hazug, aki őt szerette és mégis nővérét, Vilmát vette el feleségül. Lajos bájától és romboló erejétől Eszter körül mindenki fél, hiszen mindenkinek van veszteni valója…. A darab 19:00-tól tekinthető meg.

NÉZZ FEL AZ ÉGRE, ÉS TUDJ MEG MINDENT A HOLDRÓL!

Este 20:00-tól kezdődik a Galaxis Útikalauz ismeretterjesztő sorozatának 2. része, ahol a Holdról tudhatunk meg érdekes infókat. Holdunk stabilizálja a Föld forgását, így az évszakok kiszámíthatóak, és az élet is elterjedhetett. Dagályt kelt, hogy a tengervíz keveredni tudjon. Holdórához igazítják az élőlények viselkedésüket, termékenységüket és vándorlásukat. Holdkóros álmatlanságot okoz még nekünk is. Felszíne, légkör hiányában mai napig őrzi a kialakulása óta történt becsapódások nyomát, kozmikus történelemkönyvet tárva a szemünk elé.

EZT A FILMET NÉZD MEG, HA NEVETÉSRE ÉS AKCIÓRA VÁGYSZ!

21:00-kor kezdődik a TV2-n A kém, aki dobott engem, amelyben Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb