- Hirdetés -
- Hirdetés -
Közélet

Tüntetés ide, vagy oda: szigorít az osztrák kormány, jön az FFP2-es maszk

- Hirdetés -

Élő sajtókonferencián jelentették be, hogy további szigorító intézkedéseket vezet be az osztrák kormány, hogy a „már így is nagyon magas számok” további növekedését megakadályozhassák és időt nyerjenek addig, amíg a lehető legtöbb embert be nem oltják. Vasárnap több mint 1250 új koronavírus-esetet jelentettek Ausztriában – íra a 24.hu a Kronen Zeitung-ra hivatkozva.

Sebastian Kurz osztrák kancellár a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy „egy kis kiszámíthatóságot” szeretnének lehetővé tenni, a „teljes normalitás” pedig nyáron térhet vissza. Az egészségügyi rendszer  túlterhelésének kockázata akkor kerülhető el, ha az összes 65 évnél idősebb személy megkapja az oltást. Kurz szerint a vakcinák jóváhagyásától függően Ausztria legkésőbb májusig „egy másik szakaszba lép”, azonban a következő két-három hónap még nagyon nehéz lesz. Szavai szerint el kell kerülni az Angliában és Írországban is előállt helyzetet, ahol a mutáció a fertőzések számának robbanásszerű növekedéséhez vezetett.

TÁVOLSÁGTARTÁS + FFP2-ES MASZK

Ennek értelmében tehát január 25-étől a következő szigorításokra számíthatnak Ausztriában:

  • A minimális távolságot egyről két méterre növelik.
  • A szupermarketekben, a benzinkutak boltjaiban és a tömegközlekedési eszközökön is kötelező lesz FFP2-es maszkot viselni. Addig is a kancellár javasolja az FFP2-es maszk használatát, szemben a kevésbé hatékony maszkokkal. Az FFP2 maszkokat „önköltséges áron” kínálják az élelmiszer-kiskereskedelemi egységekben.

A SZABÁLYOZÁSOK NÉPSZERŰTLENEK, DE SZÜKSÉG VAN RÁJUK

A lezárást februát 7-ig meghosszabbították, annak feloldását várhatóan lépésenként, február 8-ától kezdik meg. A 8,9 milliós országban már most is csak a létfontosságú boltok tartanak nyitva. Eddig 390 ezer koronavírus-fertőzést regisztráltak az országban, és csaknem 7000 halálesetet. Kurz azt mondta: tisztában van vele, hogy a szabályozások népszerűtlenek, de szükség van rájuk, mert Ausztriában is megjelent a koronavírus új mutációja, amely gyorsabban terjed.

Tüntetés is volt szombat este a szigorítások ellen:

Forrás: 24.hu, hvg.hu

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb