Kikapcs

A Magyar Kultúra Napja: online programsorozattal ünnepel hét szegedi művelődési ház

Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján számos izgalmas, érdekes programmal készül hét szegedi művelődési ház. A koronavírus járvány miatt online megrendezett rendezvénysorozatra január 18 – 24 között kerül sor, az érdeklődők a művelődési házak Facebook oldalán tekinthetik meg a programokat, illetve a szegedimuvhazak.hu oldalon keresztül.

A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük minden évben január 22-én így emlékezve meg arról a magasztos tényről, hogy Kölcsey Ferenc ezen a napon fejezte be a Himnusz kéziratának letisztázását. Ez az ünnep alkalmat nyújt arra, hogy áttekinthessük magyarságunk hagyományait, múltunkat, tárgyi és szellemi értékeinket.

Fotó: mapio.net

A hét lakóterületi művelődési ház ezért január 18 – tól 24-ig egy rendezvénysorozatot szervez. Az adott időszakon belül, minden művelődési ház választott egy napot, amelyen megoszt egy Facebook posztot, amelyben bemutatja hogyan ápolja, építi a magyar kultúra egy-egy szegmensét. Az adott online kulturális eseményt, minden résztvevő művelődési ház elérhetővé teszi saját követői számára is.

Hétfőn a Szentmihályi Móricz Zsigmond Művelődési Ház kezdi a sort, kedden a Kecskési Művelődési Ház programjaiba tekinthetnek be az érdeklődők, szerdán a tápéi Heller Ödön Művelődési Ház várja a kultúra rajongóit. Csütörtökön a Tömörkény István Művelődési Ház nyújt betekintést kulturális örökségeinkbe, pénteken a Bálint Sándor Művelődési Ház oldalára érdemes felnézni, szombaton a Petőfi-telepi Művelődési Ház programja nyújt kikapcsolódást, míg vasárnap a dorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Ház várja a kultúra iránt érdeklődőket online előadására.

AZ ÜNNEP ALKALMÁBÓL A SOMOGYI – KÖNYVTÁR EGÉSZ HÉTEN VÁRJA PROGRAMJAIVAL A KULTÚRA IRÁNT ÉRDEKLŐDŐKET

A Somogyi-könyvtár január 22-én, a magyar kultúra napján számos izgalmas, érdekes online programmal, ismeretterjesztő videóval, könyvajánlóval és játékkal várja a kultúra szerelmeseit. A programok január 22-én kora reggeltől elérhetőek az intézmény Facebook oldalán és a könyvtár honlapján keresztül, illetve a könyvtár hírlevelére feliratkozott érdeklődők e-mailben is megkapják azokat. A részletes programokért kattints ide.

Forrás: szegedimuvhazak.hu/Somogyi Könyvtár

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb