Közélet

Szeged365 Start: majdnem a Tiszában kötött ki az Audi, jön az osztrák-magyar vakcina

Hajszál híján a Tiszában kötött ki egy Audi vasárnap, de azt is bejelentették, hogy közös vakcinát fejlesztenének ki osztrák és magyar kutatók. Végre kiürítik a sárga kukákat Szegeden, és nagy nevet igazolt a MOL-Pick Szeged. Nem olvastál híreket a hétvégén? Pótold a mulasztást a Szeged365 Starttal!

A RAKPART LÉPCSŐIN LANDOLT EGY AUDI

Vasárnap este 6 és 7 között elvesztette irányítását az autója felett egy Audi A7 sofőrje és a Huszár Mátyás rakpart lépcsőin landolt. Az esetben szerencsére senki sem sérül meg, de a kocsit azért sajnáljuk.

https://szeged365.hu/2021/01/17/baleset-a-rakparton-a-lepcsokon-landolt-egy-audi-a7/

ÍGY KÉSZÜL AZ OSZTRÁK-MAGYAR VAKCINA

Pécsett és Bécsben fejlesztés alatt áll egy közös oltóanyag a koronavírus ellen, viszont azt még nem lehet tudni, hogy mikor állhat rendelkezésre. Hamarosan megkezdik a kapcsolódó állatkísérleteket is.

ÖNFERTŐTLENÍTŐ BEVONATOT FEJLESZTETTEK KI SZEGEDEN

A Szegedi Tudományegyetem anyagtudományi tanszékének munkatársai több évtizedes kutatás során olyan eljárást fejlesztettek ki, amellyel egy kezelt felület tartósan élhetetlenné válik baktériumok, gombák és vírusok számára. Az önfertőtlenítő bevonat a járványos betegségek és a ragályok elleni harcban lehet nagyon hasznos.

VÉGRE KIÜRÍTIK A SÁRGA KUKÁKAT SZEGEDEN

Kicsit megcsúsztak a szállítással az illetékesek, de úgy tűnik, végre pont kerül az ügy végére, és megkezdődik a sárga kukát kiürítése Szegeden. A fennakadás hátterében egyébként ez állt:

TE IS ÉSZREVETTED, HOGY NEM TOMBOL AZ INFLUENZA?

Merthogy sem idehaza, sem a többi európai országban nem tombol az ilyenkor szokásos influenzajárvány. És az idén várhatóan nem is fog. Hát persze, hogy ez is összefügg a koronavírussal:

VILÁGBAJNOKI EZÜSTÉRMES ÁTLÖVŐ ÉRKEZIK SZEGEDRE

Kent Robin Tönnesen világbajnoki ezüstérmes norvég jobbátlövő a Telekom Veszprémtől a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatához igazolt – értesült a handball-planet.com szakportál. Íme a részletek:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb