Közélet

Operatív törzs: 36 ezer ember beoltására elegendő vakcina érkezett a Pfizertől

36 ezer ember beoltására elegendő vakcina érkezett a Pfizertől, számolt be róla Müller Cecília, országos tisztifőorvos az Operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján, továbbá ismertette, hogy eddig 130 ezer magyar kapta meg a vakcinát, közülük 120 ezren egészségügyi dolgozók.

36 EZER EMBER BEOLTÁSÁRA ELEGENDŐ VAKCINA ÉRKEZETT

Szerdán 36 ezer ember beoltására elegendő vakcina érkezett a Pfizertől, legközelebb egy hét múlva várható szállítmány – közölte Müller Cecília.

FONTOS, HOGY TELJES KÖRŰ VÉDETTSÉGET ÉLVEZZEN AZ ELSŐ VONALBAN HARCOLÓ CSOPORT

Az országos tisztifőorvos elmondta, továbbra is előnyt élveznek az egészségügyi dolgozók a koronavírus elleni védőoltás beadási rendjében. Ismertette, hogy eddig 130 ezer magyar kapta meg a vakcinát, közülük 120 ezren egészségügyi dolgozók. Azonban “még mindig nem teljes itt a létszám”, ezért változatlanul arra kérte az érintetteket, hogy jelentkezzenek az immunizálásra. Fontos, hogy teljes körű védettséget élvezzen az első vonalban harcoló csoport – vélekedett.

A tisztifőorvos arra is kitért, hogy az idősotthonokban is folytatódnak az oltások, ahol eddig a lakóknak és ápolóknak a 10%-át sikerült beoltani. Annak érdekében, hogy mielőbb minél több embert be lehessen oltani, jelenleg vizsgálják a kínai és orosz vakcinákat is. 

“NYÍLIK AZ OLLÓ AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK ÉS A GYÓGYULTAK KÖZT”

Müller Cecília beszámolt az új fertőzöttek és a halálozottak számáról, és elmondta, hogy a járványadatok kedvezőek, valamint hogy vélhetően a koronavírus új variánsai még nem terjedtek el az országban. “Nyílik az olló az aktív fertőzöttek és a gyógyultak közt, egyre többen gyógyulnak meg a fertőzöttek közül” – közölte az országos tisztifőorvos.

320 EMBER SZEGTE MEG A KIJÁRÁSI TILALOM SZABÁLYAIT KEDDEN

A kijárási tilalom szabályainak megszegése miatt kedden 320 ember ellen intézkedtek a rendőrök – közölte Gál Kristóf alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Az alezredes elmondta: a november 4-étől hatályos kijárási korlátozás, majd az azt november 11-étől felváltó kijárási tilalom alatt a rendőrök eddig 27 372 szabályszegővel szemben léptek fel. A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt kedden 132 ember ellen intézkedtek – ismertette.

Forrás: index.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb