Kikapcs

A Magyar Kultúra Napja: online kiállítás nyílik a Tornyai-múzeumban

Az elmúlt Vásárhelyi Őszi Tárlat kiemelt díjazott alkotóinak, Szabó Klára Petra, Kármán Dániel és Gresa Márton képzőművészeknek nyílik egyéni kiállítása a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Tornyai János Múzeumban. Az online vernisszázst, amelyen köszöntőt mond Dr. Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi közgyűjtemény szakmai tanácsadója, nyitóbeszédet Szabó Noémi művészettörténész tart, január 22-én, pénteken 17 órától a múzeum videómegosztó csatornáján követhetik az érdeklődők.

Fotó: oszitarlat.hu

A Vásárhelyi Őszi Tárlatok egyediségét és népszerűségét nemcsak töretlen, immár 68 évre visszatekintő hagyománya biztosítja, hanem a kiállítás nagyszámú művészeti díjai is. A Tornyai-plakettel, a Rudnay Gyula Művészeti Ösztöndíjjal és a Fiatal Festők Nívódíjával elismert alkotók díjazásuk következő évében egyéni kiállításon számolhatnak be „művészeti útjukról” a Tornyai János Múzeumban. A hatvanhatodik tárlat kiemelt díjazottjainak a Magyar Kultúra Napján nyílik kiállítása Képiró Ágnes művészettörténész rendezésében a közgyűjtemény összes termében.

Fotó: mma.hu

Szabó Klára Petra Tornyai-plakettes képzőművész Solo, Kármán Dániel Rudnay Gyula-ösztöndíjas képzőművész Interrealism és Gresa Márton Fiatal Festők Nívódíjas festőművész Flash című egyéni kiállításait a járványügyi intézkedések miatti zárva tartás feloldását követően tekintheti meg a művészetkedvelő közönség.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából ünnepi online programokkal készül a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, valamint hét szegedi művelődési ház is.

Forrás: Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb