Mindenmás

Napi pakk, csütörtök: már szinte tavaszi lesz a mai nap, de sajnos drágábban tankolunk, mint tegnapelőtt

A jó hírünk így kora reggelre az, hogy nagyon kellemes, már-már tavaszias lesz ez a csütörtök, azonban már lassan minden hétre jut egy üzemanyagár-emelés. De ha már így alakult, tankolj fel rendesen reggelivel, és kezdd a napot a Szeged365-tel!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON!

Ágnes, Aglent, Agnéta, Anissza, Baranka, Epifánia, Inez – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 166 éve megszületett John Moses Browning amerikai feltaláló, számos fegyver – többek között a “Browning” öntöltő pisztoly, az ismétlő kézilőfegyverek és a páncélelhárító löveg – megalkotója.
  • 116 éve jött világra Christian Dior francia divattervező.
  • 111 éve született Takács Károly olimpiai és világbajnok sportlövő, aki kézfeje elvesztése után bal kézzel lőtt. 1938-ban jobb kezefejét elvesztette, majd ezután megtanult bal kézzel lőni, és már 1939-ben önműködő sportpisztollyal csapatvilágbajnoki címet szerzett. Az 1948-as londoni és az 1952-es helsinki olimpián gyorstüzelő pisztollyal olimpiai aranyérmet nyert.
  • 99 éve látta meg a napvilágot Telly Savalas görög származású amerikai színész, énekes, a Kojak, a Piszkos tizenkettő és a Kelly hősei emblematikus figurája.
  • 97 éve megszületett Benny Hill angol komikus, színész, humorista és énekes.
  • Ma lenne 84 éves Ágoston Judit olimpiai bajnok tőrvívó. Legnagyobb sikerét az 1964-es tokiói olimpián érte el, ahol a magyar tőrcsapat tagjaként olimpiai bajnoki címet szerzett.
  • 80 éves lett Plácido Domingo spanyol operaénekes, a világ egyik legismertebb tenorja.
  • 64. születésnapját ünnepli Geena Davis Oscar-díjas amerikai színésznő, az Aranyoskám, A légy és Az alkalmi turista szereplője.

MÁR ITT IS A TAVASZ?

Csütörtökre folytatódni fog a felmelegedés Szegeden is, a nap nagy részében derült időre van kilátás, csapadéktól sem kell tartani. Január ellenére hamisítatlan kora tavaszi életérzésben lesz részünk kellemes, 10 fok fölötti hőmérséklettel.

ENNYIVEL KELL TÖBBET FIZETNI AZ ÜZEMANYAGÉRT, MINT KEDDEN

Szerdán tovább emelkedtek itthon az üzemanyagárak. A benzin átlagára bruttó 3 forinttal emelkedett, a gázolaj átlagára pedig bruttó 2 forinttal lett magasabb. Ez azt jelenti, hogy a gázolaj átlagára már átlépi a 400 forintot, az emeléssel pedig a benzin átlagára is közeledik ehhez a szinthez. Az átlagárak szerdától az alábbiak szerint alakulnak: 95-ös benzin: 386 Ft/liter Gázolaj: 401 Ft/liter.

Fotó: portfolio.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb