Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: Kapa és Pepe, valamint El Greco búcsúztatja kis pénteket

Hétvégéig már fél lábon is kibírjuk, főleg, ha olyan jó programok segítenek az unaloműzésben, amilyeneket a csütörtök tartogat számunkra. A legendás Mucsi-Scherer páros mellett hozunk egy El Greco szemináriumot, eláruljuk, hogy lesz jobb 2021-ben, ésajánlunk egy bitang jó filmet is.

ISMERD MEG EL GRECO MŰVÉSZETÉT!

A MÚZEUM+ egy kissé átalakulva, igazodva a körülményekhez M+ Light címmel a biztonságos online térbe költözött, hogy ne maradjatok kedvenc rendezvényük nélkül. A januári téma El Greco, a “Görög”, a spanyol manierizmus legnagyobb mestere lesz ma 18:30-tól . Aki a korszakalkotó Tizianótól tanult, de többet akart, mint a valóságot, mesterfokon másolni, a megrendeléseket tökéletesen kivitelezni. Magánélete legalább olyan izgalmas volt, mint munkássága.

KAPA ÉS PEPE ÚJRA LECSAP

Ma 19:00-tól újra elérhető lesz a Nézőművészeti Kft. és a B32 nagysikerű 1 színész + egy színész című videósorozatának extra adása Kapával és Pepével, kiegészülve a társulat EztRád 2020! című rendhagyó esztrádműsorával – nem csak Nézőművészeknek.

ÍGY LESZ NEKED JOBB 2021-BEN!

2020. Sokunknak szitokszó. Változás. Felfordulás. Újrarendezés. Kétségbeesés. Nehézségek… Ez az év rengeteg tapasztalatot hozott mindannyiunk személyiségével kapcsolatban. Olyan oldalunkat is megismerhettük, amit eddig nem láttunk, mert nem volt még ilyen típusú krízishelyzet az életünkben. Küzdöttünk, harcoltunk, feladtuk, beletörődtünk, gyászoltunk. És jön 2021! Amikor minden más lesz… De hogyan? Ezt is elárulja Almási Kitti 20:00-tól!

NÉZD MEG AZ UTOLSÓ MOHIKÁNT!

Bár egészen sokáig, 23:15-ig ébren kell maradni, de megéri a Moziverzumra kapcsolni, ahol kezdődik Az utolsó mohikán. J.F. Cooper klasszikus kalandregényének fordulatokban, romantikus és izgalmas jelenetekben bővelkedő filmváltozata 1757-ben játszódik. Az amerikai gyarmatokon három éve dúl a francia-angol háború, s mind a két fél mellett harcolnak különböző indián törzsek is.

Cora a húgával, Alice-szel ellenséges területen keresztül utazik, hogy csatlakozzanak édesapjukhoz, Munro ezredeshez az angol erődben. Útközben azonban megtámadják őket a franciákkal szimpatizáló huronok. De a mohikánok két utolsó képviselője Csingacsguk és fia, Uncas, Sólyomszemmel az oldalukon szerencsére az utolsó pillanatban megmentik az angol tiszt két lányát. Magua, a huron törzsfőnök ezért véres bosszút esküszik…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb