Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: koncertekkel, színházzal pörög a Magyar Kultúra Napja

Színes, változatos, egyedi, és a legfontosabb: mélyen a miénk. A Magyar Kultúra Napján mi másról is szólhatna programajánlónk, mint kulturális sokszínűségünkről a színpadtól a filmvászonig? Lazíts egy nagyot, és köszöntsd a hétvégét a jobbnál-jobb hazai programokkal!

BELECSAPNAK A SZEGEDI INTÉZMÉNYEK

Online darab, Himnusz-szavalás, kultúrséta is vár ma Szegeden, igaz csak az online térben. Szeged ma is kitett magáért, és hogy te is könnyebben eligazodj a mai programfelhozatalból, kigyűjtöttünk egy helyre mindent:

JÁNOS VITÉZZEL ÉRKEZIK A BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZ

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet – és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak – 2019 novemberében negyven év után ismét színpadra került a Budapesti Operettszínházban. Bozsik Yvette látványos rendezése 19:00-tól online is látható!

EGY KICSIT CSEH TAMÁSRÓL IS SZÓL EZ A NAP

Az 1943. január 22-én született nagyszerű zenészre, Cseh Tamásra emlékezik a Vígszínház 20:00-tól. Az előadás Bereményi Géza és Cseh Tamás Frontátvonulás, Nyugati pályaudvar valamint Bereményi – Cseh –Másik János Levél a nővéremnek 2. albumairól tartalmaz dalokat, valamint egyes részekhez Zoltán Áron írt plusz zenéket a műhelymunka során.

NÉZD MEG AZ ELSŐ MAGYAR SZÍNES FILMET!

A Duna TV 20:35-től tűzi műsorára az első magyar színes filmet, a Lúdas Matyit. A mindenki által ismert történet szerint Döbrögi, a gőgös és kegyetlen földesúr a vásárban elkobozza Ludas Matyi libáit, ráadásul meg is vereti a fiút. Ám Matyit nem olyan fából faragták, hogy visszafizetetlenül hagyjon egy ilyen igazságtalanságot. Bosszút forral, és ígéretéhez híven, háromszor veri azt vissza… Fazekas Mihály epikus műve 1949-ben, Nádasdy Kálmán és Ranódy László rendezők munkája nyomán került a magyar nézők elé Soós Imre, a tragikus sorsú színész zseni főszereplésével. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb