BlogKikapcs

Szeged365 Cinema: már dolgoznak a Trónok Harca spin-off sorozatán

Jó hírt hozunk a Westeros-rajongóknak: készül a Trónok Harca spin-off sorozata, ráadásul a sztori a mester, azaz George R. R. Martin novellaciklusán alapul majd, nem pedig a végül csúfos véget érő televíziós széria forgatókönyvírói szállítják a cselekményt. Örülünk, Vincent?

Régóta suttognak már egy lehetséges Trónok Harca spin-offról, és valljuk be őszintén, Westeros mitológiai sokszínűsége és történelme megér még pár mesét, de csak akkor, ha az első évadok fordulatokban és ármányokban gazdag történetszerkezetét kapjuk, nem pedig a záró akkordok teszetoszáskodását. Az igazi rajongók imái most úgy tűnik, meghallgattattak: a Variety pár napja szimatolta ki, hogy egy új előzménysorozaton dolgoznak az HBO fejesei, mégpedig a Magyarországon A hét királyság lovagja címen megjelent regény feldolgozásáról van szó.

Bár 2022-re már beígértek egy másik előzménysorozatot, a House of the Dragont, a mostani, egyelőre Dunk és Egg meséi projektcímen futó vállalkozás legnagyobb erénye, hogy az eredeti novellákat George R. R. Martin írta, a sztori pedig épp egy szűk évszázaddal játszódik a Trónok Harca előtt, és remekül mutatja be a westerosi polgárháború után szétszakadt társadalmat, valamint a Targaryen-házon belüli összeesküvéseket is. A kis történetekről többet nem árulok el, elég annyit tudni róluk, hogy olvasmányként nagyon jól működnek, és szerkezetük alapján nem is nehéz őket televízióra adaptálni. Lehet, hogy spoiler, de Egg egyébként nem más, mint a fiatal Aegon Targaryen…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb