- Hirdetés -
- Hirdetés -
Közélet

Az osztrákok után most a hollandok is tüntetnek a szigorítások ellen

- Hirdetés -

Vasárnap délután demonstrációk kezdődtek Hollandia több városában is amiatt, hogy az ország kormánya szombat este kijárási tilalmat vezetett be. A legnagyobb tüntetést Eindhoven városában tartják, itt a tüntetők már többször is összecsaptak a kivezényelt rendőrökkel – írja az Index.

A demonstrálók ellen vízágyúkat és lovasrendőröket is bevetettek, 30 tüntetőt pedig őrizetbe is vettek. Eindhovenen kívül tüntetnek a fővárosban, Amszterdamban is.

75 ÉV UTÁN VAN ÚJRA KIJÁRÁSI TILALOM

A BBC szerint szombat éjjel a tüntetők egy községben, Urkban kövekkel és tűzijátékokkal dobáltak meg egy koronavírus-tesztközpontot, ami miatt az épület ki is gyulladt. Hollandiában egyébként a II. világháború óta először vezették be az éjszakai kijárási tilalmat este fél kilenc és hajnali fél öt között. A holland kormány szerint a szombat este kilenckor életbe léptetett korlátozásokkal csökkenteni lehet a vírus terjedését, és a kórházakra nehezedő nyomást. Az új szabályok szerint munkába járni szabad, kutyát sétáltatni is. Naponta legfeljebb egyszer egyetlen látogatót lehet fogadni.

Ausztriában a múlt héten tüntettek a korlátozások ellen, erről is beszámoltunk:

Forrás: index.hu

- Hirdetés - - Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb