Sport

UFC kibeszélő Sárközi Robival ★ Vége? Poirier kiütötte McGregort

“Egy perc alatt kiütöm Poirier-t” – nyilatkozta Conor McGregor korábbi két divíziós bajnok a vasárnap hajnali UFC 257 mérlegelését követő sajtótájékoztatón. Nem jött be a jóslata, sőt: Dustin Poirier zseniális game plan – t felvonultatva, előbb elpusztította az ír támasztólábát, majd a második menetben egy bődületes ütés-sorozattal TKO-zta a világsztárt. Vasárnap reggeli UFC kibeszélő a szegedi MMA legendával, Sárközi Robival.

UFC kibeszélő: a sorszámozott gálákat követő sorozatunk szakértője a közismert szegedi fighter, Sárközi Róbert. Robi a magyar MMA egyik úttörője, aki manapság már nem csak a küzdőtéren, hanem mint a Szegedi Küzdősport Klub vezetőedzője és menedzsere is gőzerővel dolgozik a sportág hazai felemelkedésén. A 44 éves sportember tanítványai gyakori résztvevői nemzetközi és amerikai MMA gáláknak, a Szegedi Partfürdőre szervezett edzőtáboraiba pedig az ország minden részéről érkeznek a bunyósok.

EGY HATALMAS, VASÁRNAP REGGELI HOPPÁ, EGYENESEN ABU DHABIBÓL

Röviden, a tények: Dustin Poirier második menetes TKO-val vágott vissza Conor McGregornak a hét évvel ezelőtti vereségért, a UFC 257 MMA-gálán, vasárnap hajnalban Abu-Dhabiban. A két MMA-harcos először 2014-ben találkozott, akkor McGregor két perc alatt lerendezte amerikai vetélytársát.

https://www.youtube.com/watch?v=eMFBEiAJaKc

Azóta az írrel sok minden történt:

  • Mayweather,
  • Proper Twelve,
  • Nurmagomedov,
  • három visszavonulás, botrányok, kocsmai bunyó és rengeteg celebkedés…

Hajnalban az ír a tőle megszokott dominanciával kezdett, precízen talált, jöttek az ellenfél arcát villámgyorsan átrendező gyilkos balosok, a második menetre felületesen szemlélve úgy tűnt, tiszta sor lesz a második McGregor-Poirier találkozó. Bár az összecsapás kezdetén Poirier előkapta a kriptonitot és levitte a földre az írt, az meglepően gyorsan kijött a szituációból. Sőt, miközben akaszkodtak, jöttek a Cowboy elleni meccsen látott McGregor-vállasok, ráadásul Conor egyik jobbosa még meg is billentette Poiriert. Egy fókuszált és koncentrált McGregort láthattunk az első menetben. Poirier egy valamiben volt jobb: ügyesen rombolta az ír támasztó lábát és ez be is érett a második menetre.

Ami ott történt, már történelem, 10.45-kor ismétlik a Sport 1-en, ha csíped a sportágat, látnod kell.

Dana nem erre számított… az arckifejezés mindent elárul. Fotó: MMA Uncensored.

SÁRKÖZI ROBI: KIS KESZTYŰ, GYORS LEKAPCS

“Nagy pénz, ritka meccsek, kevés edzés” – kezdte felsorolását Sárközi Robi, aki szerint mindkét bunyósnál beérett az előző 2-3 év gyümölcse. Míg McGregor az üzletre és a “magas életre” fókuszált, addig Poirier rengeteget küzdött, tanult, fejlődött. A szegedi MMA arc szerint ez nem az a sportág, ahol magabiztosan, “engem úgy sem ütnek le” hozzáállással mehetsz be a ketrecbe, mint mondta, “ez a sors, ez történik, ha nem vagy ott fejben.”

“Kis kesztyű, gyors lekapcs”

Robi szerint éles volt McGregor, de a meccs kimenetelén látszott, hogy az egy évben egyszer beugrok valami meccsre celebkedni hozzáállás olyan felkészült fighterek ellen, mint Poirier már réges-rég nem működik. “Egy kicsit szomorú vagyok, drukkoltam az írnek. Nagyon sokat tett a sportág népszerűsítéséért, ő az, akiről a sarki fűszeres bácsi is rögtön tudja, kiről van szó. Úgy érzem, itt a vége, innen nem lesz már visszaút.” McGregor a következő szavakkal távozott az oktagonból: “Látni fogtok még engem a ketrecben, muszáj. Dustin egy jó gyerek, nehéz ezt most lenyelni, De visszatérek, és minden jóra fordul.” Robi szerint sajnos nem így lesz, mint a szegedi bunyós magyarázta, egy vereség után mindenkiben hasonló gondolatok keringenek, de szerinte itt most más lesz a helyzet, az írnél lefőtt a kávé, már nincs motiváció, nincs miért visszatérni. Mint mondta, nagy lesz most az űr a UFC egyébként legizgalmasabb divíziójában, a könnyűsúlyban: Khabib Nurmagomedov szerinte azért nem fog újra küzdeni, mert már mindenkit “megevett”, egyszerűen nincs ellenfele, McGregor pedig a fentiek miatt.

A gála másik fontos meccse volt a villámgyors Michael Chandler – Dan Hooker találkozó, melyben a Bellator frissen átigazolt világbajnoka mindössze két és fél perc alatt gázolt át a UFC hatodik helyen rangsorolt könnyűsúlyú klasszisán. “Nem is tudom, hol volt Hooker, de nagyon nem a ketrecben” – mondta nevetve Robi, akinek hatalmas meglepetés volt Hooker inaktivitása. Mint mondta, számított Chandler győzelmére, de egy jóval keményebb, harciasabb Dan Hooker-t várt.

Ha már témánál vagyunk: a szegedi Sárközi MMA Team tagjai telis-teli vannak nagy tervekkel 2021-et illetően, ha kíváncsi vagy, mi újság a srácok háza táján, katt a múlt heti UFC kibeszélőnkre, melynek végén Robi elmeséli, mi a helyzet Gladiator Challenge és American Top Team ügyben…

Fotók: MMA Uncensored

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb