Kikapcs

Beindultak az internet szegedi népművészei: íme a legtutibb szegedi Bernie Saunders mémek!

Bernie Saunders amerikai szenátor pár nap alatt világhírűvé lett fotója az internet szegedi népművészeit is megihlette, mi pedig úgy éreztük, mint Szeged újgenerációs hírportálja, kötelességünk csokorba gyűjteni az eddig készült műalkotásaitokat. Már csak azért is, mert a Szeged 365 egyébként is imádnivalóan aktív olvasóitól is befutott jópár zseniálisra sikerült Bernie – mém az elmúlt pár napban…

…BUT WHO THE F@CK IS ALIC… KHM, BERNIE?

Ha lemaradtál volna az eseményekről: Bernie Saunders Vermont-i szenátorról Joe Biden szerdai beiktatásán készült egy fotó, amelyen szomorkás arccal ül egy szürke kabátban és egy pár fura, leginkább a Tomorrowland fesztivál színvilágára emlékeztető kesztyűben. A kompozíció egész jó kis mém-alapanyagnak bizonyult, gyakorlatilag letarolta az internet népét az elmúlt pár napban.

Az eredeti fotó így fest:

Mint a szenátor nyilatkozta, amikor a kép készült, igazából nem történt semmi különös a beiktatáson: „Csak ültem ott, próbáltam nem fázni és figyelni arra, ami történik éppen”. Ehhez képest mém-történelmet írt, beült a csónakba a Sandra Bullock – féle “Madarak a dobozban” című film egyik jelenetében, összehaverkodott Deadpool-lal és még egy rear naked choke-ot is bevitt Conor McGregornak, miután az írt a hétvégén kiütötte Dustin Poirier.

BEINDULTAK AZ INTERNET SZEGEDI NÉPMŰVÉSZEI

Valahogy a Bernie-mánia múlt heti kitörését követően éreztük, hogy nem maradunk szegedi mémek nélkül és így is lett. Rengeteg gyöngyszemet kaptunk Tőletek, ezek közül szemezgetünk most, a különféle szegedi csoportokban fellelhető kreálmányokkal megspékelve.

BERNIE MENNI SZABADTÉRI

Peti nevű olvasónktól egy Dóm teres szösszenetet kaptunk, amelyen Bernie már nem bírja tovább a Szegedi Szabadtéri Játékok nélkül, ezért kiül az ominózus fémszékével az ország legszebb terére. A kompozíció egy kicsit baljóslatú, az olvasónk 2021 helyett 2022 – t írt rá, reméljük, nem lesz igaza:

BERNIE BARÁTKOZNI P@CSAEMBER

Saunders szenátor természetesen ismert szegediek társaságában is feltűnt, a Rádió 88 által megosztott fotón itt épp a jó öreg P@csaember mellé ült ki a Klauzál térre. Hála az égnek a szenátor nem volt forrónaciban, a szegedi szűknacis szuperhős (?) annál inkább:

BERNIE FESZTIVÁLOZNI SZÉP SZEGEDI LÁNYOKKAL

Ha már fesztivál, a SZIN sem maradhatott ki, a biztonsági őrként dolgozó Laci security-ként alkalmazná a szenátort a Szegedi Ifjúsági Napok idei nagyszínpadánál:

BERNIE HAJTOGATNI LUFI

Nagyot alkotott a témában a szegediek Guinness-rekorder lufihajtogató szenije, Csatai Gergő is, aki a Jégvarázs című rajzfilmből megismert Olaf-fal közösen hívta társaságul a szenátort:

BERNIE NAGYRA ÉRTÉKELNI KALAP ALATT CÍMŰ SZOBOR

A sort egy művészi fotóval zárjuk (via szobor.lap.hu), melyen Bernie bátyánk Lapis András hetvenes évek elején készített, “Kalap alatt” című, a Korányi fasoron megcsodálható szobra mellett foglal helyet:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb