Szegedi Arcok

Nagymama lesz Karikó Katalin

Gyermeket vár a koronavírus elleni harmadik generációs vakcina kifejlesztésében kulcsszerepet játszó magyar biokémikus, dr. Karikó Katalin lánya – tudta meg a Ripost. Szeged 2021-es, leendő díszpolgára ősszel adta férjhez lányát, a szintén világhírű Francia Zsuzsannát, aki közösségi oldalán újságolta el, hogy babát vár.

A szakmai sikerek után a magánéletben is nagy öröm vár dr. Karikó Katalinra. A Szegeden diplomát szerzett biokémikus felfedezése alapján készült el több koronavírus elleni vakcina, így a Pfizer-BioNTech oltóanyaga. Sokan úgy gondolják, a Szeged Díszpolgára 2021-es cím várományosa jó eséllyel Nobel-díjat kaphat a felfedezéséért, alighanem mégsem ez lesz számára idén a legfontosabb.

BABAÁGY KERÜLT A KARÁCSONYFA ALÁ

Karikó Katalin és férje, Francia Béla szinte napra pontosan 40 évvel azelőtt mondta ki egymásnak a boldogító igent, mint a lányuk tavaly ősszel. Francia Zsuzsanna karácsonykor egy különleges fotóval üzente meg az Instagramon, hogy férjével máris babát várnak. A kép jelentős részét elfoglalja a karácsonyi ajándékok között egy babaágy. A poszt félezernél is több lájkot és számtalan gratuláló üzenetet kapott. Karikó Katalin lányának legfrissebb bejegyzése pedig arról árulkodik, hogy kisfiút hord a szíve alatt.

A kétszeres világbajnok klasszis az alábbi fotókkal jelentette be az örömhírt:

Forrás: Ripost.hu

Fotók: Francia Zsuzsanna, Instagram

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb