Közélet

Operatív törzs: a mai napon újabb vakcinaszállítmány érkezett

A mai napon megérkezett az újabb vakcinaszállítmány, mondta el Müller Cecília, az operatív törzs keddi tájékoztatóján, ahol beszámolt arról is, hogy hamarosan befejeződik az egészségügyi dolgozók oltása, de folytatódik az idősotthonokban élők oltása. Mint mondta, 1600 idősotthon és további 300 bentlakásos intézmény van Magyarországon, a következő vakcinaszállítmányokból az ezekben élők beoltását szeretnék folytatni.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

LASSAN LEZÁRUL AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK OLTÁSA

Lassan lezárul az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása, de folytatódik az idősotthonokban élők oltása – mondta el Müller Cecília, országos tisztifőorvos. Eddig 165 ezer ember beoltására elegendő oltóanyag érkezett Magyarországra, öt Pfizer- és egy Moderna-szállítmányból, a legújabb szállítmány pedig a mai napon érkezett meg.

Közölte, lassan szeretnének az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltásának a végére érni, ezért azt kéri, hogy aki még nem jelentkezett a védőoltásáért, az tegye meg. Hozzátette: akik most valamilyen ok miatt nem tudják beoltatni magukat, azoknak a jövőben is biztosítani fogják az oltás lehetőségét. Az országos tisztifőorvos szólt arról is, hogy folytatódik a szociális intézményekben élők oltása. Mint mondta, 1600 idősotthon és további 300 bentlakásos intézmény van Magyarországon, a következő vakcinaszállítmányokból az ezekben élők beoltását szeretnék folytatni.

HÉTFŐN 153-SZOR INTÉZKEDTEK A RENDŐRÖK SZABÁLYTALAN MASZKVISELÉS MIATT

A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt hétfőn 153-szor intézkedtek a rendőrök – mondta el Kiss Róbert, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Közölte: 127 emberrel szemben azért volt szükség rendőri fellépésre, mert tízezer lakosúnál nagyobb településeken megszegte a maszkviselésre vonatkozó önkormányzati rendeletet. Közülük 40 embert figyelmeztettek, 36-an kaptak helyszíni bírságot, 51-et feljelentettek. Szabálytalan maszkviselés miatt tömegközlekedési eszközökön és várakozóhelyein hét, üzletekben, bevásárlóközpontok területén 19 ember ellen intézkedtek hétfőn. Az alezredes hozzátette: a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet szeptember 21-ei hatályba lépése óta 21 521-szer intézkedtek maszkviselési szabályok megszegése miatt.

Forrás: MTI/index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb