Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: Szőke Ciklon, live rockkoncert és Szemtől szemben teszi tökéletessé a csütörtököt

Ha aludni terveztél ma, akkor tedd félre a használhatatlan ötletet, mert a csütörtök délután és este bizony nem hagy pihenőt mára. Egy ütős rock koncert és egy remek Rejtő Jenő sztori után jön minden idők egyik legjobb filmje is. Tarts velünk ma is!

HÁZHOZ JÖN RIPPL-RÓNAI MŰVÉSZETE

Ma is folytatódik a Múzeum + című programsorozat. A járványhelyzet nem teszi lehetővé, hogy a múzeum falai között fogadják a látogatóikat, de annak semmi akadálya, hogy a múzeum “házhoz menjen”. A 18:30-kor kezdődő program témája és hívószava: Rippl-Rónai József, a századforduló legeredetibb és az egyik legnagyobb hatású magyar művésze. Munkásságát nemcsak online tárlatvezetésen keresztül ismerhetjük meg, de egy húszperces film is beavat a zseniális művész világába.

ERŐTELJESNEK ÍGÉRKEZIK A THE ROYAL FREAK OUT KONCERTJE

A The Royal Freak Out egy csipetnyi progresszivitással, stonerrel és nagy adag hangerővel megspékelt energikus, erőteljes rockzenéjét vétek lenne kihagyni! Főleg élőben, interaktívan, ahogy az OMC streamjében találkozhattok velük. A stream ingyenes, csak kattints ide este 7-kor, és már indul is.

REJTŐ JENŐVEL TÁMAD A JÁTÉKSZÍN

„Az élethez kell egy kis őrültség!” – és Evelyn Weston személyesen hozza el nekünk ma 19:00-tól, miközben egy fegyenc szoros kíséretében az Álmodó Buddha nevű szobrocskát hajszolja, s bár az autóvezetés terén erős hiányosságokat mutat, ez nem zavarja abban, hogy szőke ciklonként kapja föl s hurcolja Európán és a Szaharán át a borostát nem tűrő tudós Sir Bannistert. Ezekután még néhány családi kapcsolatra is fény derül, és megkerül egy bizonyos neszesszer, hogy aztán levonhassuk a konzekvenciát: „az élet olyan, mint egy nyári ruha mellénye – rövid és céltalan”. Rejtő Jenő népszerű regényéből Szente Vajk készített színpadi adaptációt, melyben maga Rejtő Jenő is fölbukkan… Öt színész huszonöt szerepben, meg még egy zongorista.

ZSENIÁLIS FILMET HOZ MA A FILM+

Meglehetősen későn, 23:10-kor kezdődik Michael Mann hibátlan akcióopusza, a Szemtől szemben. A sztori szerint szenvedélyes, ám kiváló Los Angeles-i zsaru, Hanna napok óta üldözi a bűnözők felső kasztjába tartozó, s eddig elfoghatatlannak tartott betörőkirályt, McCauley-t és bandáját. A két férfi a társadalom két ellentétes oldalán áll, ám néhány dologban hasonlítanak egymáshoz: mindketten “mesterségük” legjobbjai és mindketten a saját maguk alkotta törvények szerint élnek.

Egyik nap Hanna – szokásos megfigyelői munkája közben – odamegy McCauley kocsijához, és meghívja őt egy kávéra. Beszélgetésük során kiderül, habár ellenségek, mégis ez a különös találkozás a bizonyíték számukra, hogy sokkal inkább megértik egymást, mint közelinek hitt barátaik, feleségük, barátnőjük. Másnap azonban folytatódnak a hétköznapok. A rendőr otthon a harmadik házasságáért küzd, az örök agglegény McCauley – életében először – szerelmes lesz, kettejük rabló-pandúr játszmája pedig folytatódik… A két méltán világhírű színész Robert De Niro és Al Pacino fantasztikus jutalomjátéka igazi filmes csemegét ígér a nézőknek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb