Közélet

Koronavírus: elkezdték az orvostanhallgatók oltását Szegeden, 72 új fertőzött a megyében

1.459 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 83 beteg – adta hírül a kormányzati koronavírus portál, az adataik alapján Szegeden és környékén 72 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában. A gyógyultak száma 254.783, az aktív fertőzötteké hosszú hetek óta először százezer alá zuhant, jelenleg 97.752 fő. 3.649 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 258-an vannak lélegeztetőgépen. Közben elindult az orvostanhallgatók oltása Szegeden, ezt Prof. dr. Lázár György, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar dékánja jelentette be. 

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYE ÉS MAGYARORSZÁG

Eddig regisztrált fertőzöttek száma, országosan: 364.909 fő 

Aktív fertőzöttek száma: 97.752 fő 

Eddig regisztrált fertőzöttek száma, Csongrád-Csanád megyében: 16 687 fő

Elhunytak száma: 12 374 fő

Gyógyultak száma: 254 783 fő

SZEGEDEN MÁR AZ ORVOSTANHALLGATÓKAT IS OLTJÁK

“Az operatív törzs oltási tervének értelmében az orvostanhallgatók is egészségügyi dolgozók közé tartoznak, így január közepétől meg tudtuk kezdeni az oltásukat. Nagy számban jelentkeztek és nagyon jól halad az oltási program” – mondta az M1-en Prof. dr. Lázár György, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar dékánja. Mint kifejtette, több száz SZTE diák vesz részt a mintavételezésben és ha nagyobb mennyiségű vakcina érkezik az országba, akkor várhatóan a védőoltások tömeges beadásánál is segíthetnek.

Eddig 175 283 fő kapott oltást, közülük 37 727 fő már a második oltását is megkapta. Az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása lezárul, csütörtöktől már az idősotthonokra, bentlakásos szociális intézményekre összpontosulnak az oltások, majd a védőoltásra regisztrált legidősebbek következnek jövő héten. 

ORBÁN VIKTOR BEJELENTETTE: ELKEZDŐDIK A REGISZTRÁCIÓ ALAPÚ OLTÁS

„Jövő hét elejéről megkezdődik a regisztráció alapú oltás” – mondta a Orbán Viktor a Kossuth Rádió “Jó reggelt, Magyarország” című műsorában péntek reggel. Az ország első embere kifejtette, most azokat hívják be, akik korábban regisztráltak. Mint mondta, “ha lesz elég vakcina, akkor ledöfjük a vírust és szabadok leszünk.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb