Mindenmás

Napi pakk, péntek: esni fog ma Szegeden, rendkívüli szenátusi ülés az SZTE-n, Magnum szülinap

A mai esővel válik teljessé az eheti időjáráspaletta: a havazás, napsütés, szél triumvirátushoz előreláthatólag délután csapódik majd egy kis zátony, de nemcsak emiatt, hanem az SZTE szenátusi ülése miatt is fontos lehet a mai nap. Hogy te se maradj le semmiről, kezdd a hét utolsó munkanapját a Szeged365 legfrissebb infóival!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON!

Adél, Adala, Adália, Adela, Adelaida, Adélia, Adelin, Eta, Etelka, Ferenc, Szaléz, Szalók, Valér, Valérián – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 176 éve a New York Evening Mirror nevű lapban jelent meg először Edgar Allan Poe amerikai író verse, A holló.
  • 161 éve megszületett Anton Pavlovics Csehov orosz író, drámaíró, orvos, a Sirály, a Három nővér és a Ványa bácsi szerzője.
  • 122 éve látta meg a napvilágot Páger Antal színész.
  • 116 éve született Szigeti György, Kossuth-díjas fizikus, villamosmérnök, a műszaki tudományok doktora. Szakterülete a vákuumfizika, behatóan foglalkozott a gázkisülések fizikájával és műszaki kérdéseivel, emellett az elektrolumineszcens és a félvezető anyagok elektrotechnikai kérdéseivel. 
  • 97 éve Carl Taylor Clevelandben szabadalmaztatta a fagylalttölcsért gyártó gépet.
  • Hihetetlen, de már 76 éves Tom Selleck amerikai színész, a Magnum főszereplője.
  • Ma lenne 72 éves Tommy Ramone magyar származású amerikai zenész és producer, a Ramones egykori tagja. Ő az egyetlen magyar származású zenész eddig, aki bekerült a rock and roll halhatatlanjai közé.
  • 67. születésnapját ünnepli Oprah Winfrey színésznő, az amerika szerte népszerű Oprah Show műsorvezetője.

ESŐT HOZ A PÉNTEK SZEGEDRE

A havazás, napsütés, szél sormintából tényleg csak az eső hiányzott, de a péntek ezt is meghozza Szegedre: egy melegfront miatt csapadékos lesz a délután, és az ilyenkor megszokottnál jóval enyhébb lesz az idő odakint.

ÖSSZEÜL AZ SZTE SZENÁTUSA

Ma 12:00 órakor rendkívüli Szenátus ülést tart a Szegedi Tudományegyetem. Az online ülésre a szegedi egyetem hallgatóit is várják, akik előzetes regisztrációt követően tudnak csatlakozni az eseményhez.

MA KEZDŐDIK AZ OLIMPIKONOK OLTÁSA

Péntek reggel megkezdődik a nyári és a téli olimpiára készülő magyar sportolók koronavírus elleni oltása a Sportkórházban. A nyári ötkarikás játékokra készülő szegedi sportolók is felveszik az oltást, bár akad olyan versenyző is, akiben van egy kis bizonytalanság a nyári tokiói olimpia megrendezését illetően.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb