Közélet

Napi összefoglaló: március 1-ig maradnak a korlátozások, pénteken rendkívüli Szenátus ülést tart az SZTE

Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón bejelentette, hogy március 1-ig biztosan maradnak a jelenlegi korlátozások, nem lesz enyhítés. Mindeközben a Szegedi Tudományegyetem rendkívüli Szenátus ülést hirdetett péntekre, ahol az egyetem modellváltásáról lesz szó.

KORONAVÍRUS: FELPÖRÖGNEK A COVID -SZÁMOK? 86 ÚJ ESET SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN, 1569 AZ ORSZÁGBAN, KÖZEL SZÁZ ÁLDOZAT

Az elmúlt hetek bíztató tendenciái után úgy fest, ismét felfelé tartanak a napi koronavírus-számok. 1.569 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, közülük 86 esetet regisztráltak megyénkben.93 áldozatot követelt a betegség az elmúlt 24 órában, a gyógyultak száma jelenleg 249.003 fő, az aktív fertőzötteké 102.156. 3.669 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 255-en vannak lélegeztetőgépen.

GULYÁS GERGELY: MÁRCIUS 1-IG BIZTOSAN MARADNAK A JELENLEGI KORLÁTOZÁSOK

Március 1-ig biztosan nem lesz enyhítés – jelentette ki Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtök délelőtti Kormányinfón. “A novemberben meghozott intézkedések megfékezték a járványt, bármilyen enyhítés viszont újabb járványhullámhoz vezetne” – mondta a miniszter, aki szerint indokolt a jelenlegi szabályok fenntartása.

OPERATÍV TÖRZS: VÉGEZTEK AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK OLTÁSÁVAL

Lezárult az egészségügyi dolgozók oltása, mától a bentlakásos szociális intézményekben és az idősotthonokban folytatódik az oltási program – jelentette be Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője az Operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján, ahol beszámoltak a Kormányinfón elhangzottakról is, miszerint március 1-ig biztosan nem lesz enyhítés.

SZTE MODELLVÁLTÁS: RENDKÍVÜLI SZENÁTUS ÜLÉS JÖN PÉNTEKEN

Január 29-én, pénteken 12:00 órakor rendkívüli Szenátus ülést tart a Szegedi Tudományegyetem, a járványhelyzetre való tekintettel online. Az ülésre a szegedi egyetem hallgatóit is várják, akik előzetes regisztrációt követően tudnak csatlakozni az eseményhez.

KÉSVE, DE ELBONTOTTÁK A GÁZ UTCAI GEOTERMIKUS KÚTFÚRÓ – TORNYOT

Elkészült a Gáz utcai geotermikus kút fúrása, így aztán az ahhoz szükséges tornyot is elbontotta a kivitelező Hansa-Kontakt Inv Kft. Az október elejii munkálatok megkezdésekor másfél, maximum két hónap türelmet kértek a környéken lakóktól, végül január lett a dologból.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb