Kikapcs

Oscar – díj: a jelölhető alkotások között van Horvát Lili Szegeden debütált Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje

Az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia csütörtökön közzétette azoknak a produkcióknak a listáját, amelyek megfeleltek a feltételeknek, és így jelölhetők a legjobb animációs film, dokumentumfilm és nemzetközi film kategóriában az Oscar-díjra. A nemzetközi film kategóriában Magyarországot Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című szerelmesfilmje képviseli, amelyet tavaly szeptemberben a 4. Zsigmond Vilmos Filmfesztiválon mutattak be először.

Tavaly szeptemberben a filmrajongók nagy örömére egyenesen a Velencei Filmfesztiválról érkezett Szegedre Horváth Lili alkotása, Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre néven, melyet premier előtt a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál résztvevőinek vetítettek le. Akkor Szabó Éva Andrea, a fesztivál művészeti vezetője a Szeged365.hu-nak adott interjújában azt nyilatkozta, hosszú címe ellenére biztosan minden szegedi meg fogja jegyezni ezt a filmet. És úgy tűnik, ebben igaza lett, hiszen a film sikerrel mutatkozott be nemcsak a velencei, de a torontói fesztiválon is, és világszerte rangos díjakkal ismerték el.

Az Oscar-jelöléseket március 15-én hozzák nyilvánosságra. A 93. Oscar-díjátadó gálát pedig április 25-ére tervezik a Los Angeles-i szervezők.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb