Közélet

Megérkezett a Moderna újabb vakcinaszálltmánya, több tízezer regisztrált, idős oltására lesz lehetőség a jövő héten

Vasárnap befutott a legújabb Moderna-vakcinaszállítmány. 8 ezer adag érkezett, így a jövő héten az 1800 legnagyobb háziorvosi praxis ebből kap 1-1 db ampullát, amely 10-10 regisztrált idős ember oltását teszi lehetővé háziorvosonként. 

Több tízezer regisztrált, idős ember oltására lesz így lehetőség jövő héten – nyilatkozta György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője vasárnap az M1 aktuális csatornának. György István elmondta, hogy megkezdődik a legidősebbek beoltása, ennek előkészítéseként a háziorvosok kaptak egy tájékoztató levelet, amely a jövő heti oltási programot is ismerteti. Hétfőig várják, hogy a Moderna-vakcinát megkapó háziorvosi praxisokban kiválasszanak tíz-tíz embert, akit beoltanak. Az elhangzottak alapján tehát Szegeden is számíthatnak az értesítésre az érintettek.


MINDENHOL, ÍGY SZEGEDEN IS MEGALAKULT AZ OLTÁSI MUNKACSOPORT

György István elmondta azt is, hogy a fővárosban és minden megyében megalakultak az oltási munkacsoportok, amelyeket végiglátogat majd. Ennek során ismerteti az oltási tervben foglaltakat, azokat a kalkulációkat, hány oltást kell majd beadni kórházakban, szakrendelőkben és a háziorvosoknál, hogy az oltási tervben foglaltak teljesüljenek.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI, Origo.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb