Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: Dream Theatre, Vuk és a musical villamos is feldobja január utolsó délutánját

Bár kint már minden kicsit zordabb, mint szombaton volt, azért az most is csak rajtad múlik, mennyire dobod fel a vasárnap ebéd utáni ejtőzést. Ebben segítünk ma is: hozunk egy remek koncertet egy legendás bandától, nyomunk egy kört a musical villingerrel, és még a komolyzenének is jut hely bőven.

HA A MUSICALT VÁLASZTOD, EGÉSZ BIZTOS VIDÁM LESZ A DÉLUTÁN

  • Musical vol. 1: színpadon a Vuk!

2008. augusztus 9-én mutatta be a színház Fekete István regénye alapján készült, Győrei Zsolt – Szemenyei János – Schlatovszky Csaba által feldolgozott Vuk című mese musicalt, majd 2017-ben felújítottuák. Az online színpadon most az utóbbi előadást lehet élvezni, január 31-től február 08-ig.

Vuk_online
  • Musical vol. 2: ismét pályán a musical villamos Szegeden

Délután 2-kor pattanj a gép elé, mert bár a II. Musical Villamos a járványhelyzet miatt – akárcsak szilveszterkor – most sem szállít utasokat, de a műsor online ingyenesen megtekinthető lesz. Musical dalok kísérik a villamos egész útját, így akik az esemény ideje alatt a szegedi villamosmegállókban tartózkodnak, részleteket hallhatnak a musical irodalom legszebb dalaiból.

BITANG JÓ KONCERTET HOZ NEKED A DREAM THEATRE

Ahogy minden zenekar, a Dream Theater is otthon maradásra kényszerült a járványhelyzet miatt, így a valós koncertek helyett pár évvel ezelőtti fellépésük csúcsminőségű, eddig még nem látott felvételével szeretnék meglepni a rajongókat.

ENNÉL MÓKÁSABB ÁLLATOKKAL MA DÉLUTÁN NEM TALÁLKOZHATSZ

A Moziverzumon 17:40-kor kezdődik a Madagaszkár, amelben Alex, az oroszlán a nagyvárosi dzsungel királya, mivel ő a New York-i Central Park állatkertjének fő attrakciója. Alex és legjobb barátai, Marty, a zebra, Melman, a zsiráf és Gloria, a víziló egész eddigi életüket kellemes fogságban töltötték, pazar étkek közt, zöldövezeti környezetben. Ám Martyn úrrá lesz a kíváncsiság, és néhány rendkívüli pingvin segítségével megszökik.

Barátai kitörnek az állatkertből, hogy visszahozzák a zebrát, akire a Központi pályaudvaron akadnak rá. Mielőtt azonban hazatérhetnének, elkábítják, elfogják, bedobozolják és egy Afrika felé tartó hajóra pakolják őket a jó szándékú emberek, akik úgy gondolják, hogy megmentik az állatokat a nagyvárosi élet stresszétől. Amikor a cselszövő pingvinek megrongálják a hajót, hőseink Madagaszkár egzotikus szigetének partján találják magukat.

EGY KIS OPERA IS JUT MÁRA

Az Opera két népszerű magánénekese, Farkasréti Mária és Gábor Géza ad áriaestet az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán. A Facebookon és az Origón 20:00 órától látható műsorukban többek között Mozart, Beethoven, Verdi és Wagner operáiból adnak elő részleteket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb