Mindenmás

Zúzósan indul az első februári reggel: dupla baleset az M5-ösön, árokba fordult autó a 47-esen (frissítve)

Erőteljesen betett az ónos szitálás az első februári hétfő reggelnek: dupla baleset történt az M5-ös autópályán, árokba hajtott egy autó a 47-esen, a Szilléri sugárút és a Római körút találkozásánál pedig troli robbant le. Akár gyalog vagy, akár autóval, vigyázz: ennyire még sosem csúszott 2021-ben!

Balesetek, fennakadások, melyekről eddig tudni lehet:

  • Reggel fél 7 körül a 47-esen, Székkutas és Hódmezővásárhely között egy autó csúszott az árokba. A balesethez Orosházáról riasztották a hivatásos tűzoltókat, akik áramtalanították a járművet – tudtuk meg a katasztrófavédelemtől.
  • Az M5-ösön a 109-es kilométernél, Szegedről Budapest felé, Kiskunfélegyházánál történt baleset fél 8 körül, a helyszíni szemle várhatóan egy óra, a külső sáv lezárva.
  • Egy kicsivel odébb, a 107-es kilométernél is baleset történt, szintén a főváros irányába.
  • Szegeden egy troli adta meg magát a Szilléri-Római kereszteződésében, a Szegedi Közlekedési Kft. tájékoztatása szerint a 8-as, 10-es trolibuszvonalon jelentős késésekre lehet számítani ma reggel.
  • A 45-ös főúton, Kunszentmárton közelében, ahol korábban egy személyautó az út melletti árokba hajtott megszűnt az útlezárás, de még félpályás korlátozás van érvényben az 5-ös km-nél.
  • A 44-es főúton, Szarvas térségében egy hókotró és egy személyautó ütközött össze. A 78-as km-nél a fél útpályát lezárták.
  • Bács-Kiskun megyében lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy autó a Szentkirály és Tiszakécske közötti útszakaszon. A 10-es km-nél csak váltakozva engedik el az autósokat.

VIGYÁZZ, MA MÁR NEM ÉRVÉNYESEK A 2020-AS PÁLYAMATRICÁK

Ahogy az egész országban, úgy Csongrád-Csanád megyében is vasárnapig voltak érvényesek a tavalyi autópálya-matricák, hétfőtől már csak a 2021-es jogosultságokkal lehet a díjköteles útszakaszokra hajtani. A járművek a fizetős utakon bárhol, megállítás nélkül is ellenőrizhetők – olvasható a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) honlapján.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb