Közélet

Szeged365 Start: lángoló autók, új vakcinaszállítmány a hétvége legfontosabb hírei között

Több tízezer személy beoltására elegendő vakcina érkezett a hétvégén, ráadásul Merkely Béla szerint az oltásnak semmiféle szövődménye nincs. Új lakásfelújításai kölcsönt jelentett be a kormány, és két autó kapott lángra Szegeden. Lemaradtál a hétvége legfontosabb híreiről? Képbe hozunk a Szeged365 Starttal!

GUMICSÓNAKOS EMBERCSEMPÉSZ BUKOTT LE

Motoros gumicsónakkal közlekedő embercsempészt fogtak el a Tiszán Szegednél szombatra virradóra a katonák és a rendőrök. A gyanú szerint a férfi nem sokkal korábban öt határsértőt szállított át Magyarországra. Az illegális migránsokat valamivel távolabb, még az ártérben feltartóztatták a járőrök.

KIGYULLADT KÉT KOCSI SZEGEDEN

Teljes terjedelmében égett két személygépkocsi vasárnap 12 előtt nem sokkal a Szeged külvárosában húzódó Czibula utcában. A tűzhöz a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik két vízsugárral oltották el a lángokat.

MÁR ITT IS AZ ÚJ LAKÁSFELÚJÍTÁSI HITEL

Február 1-jétől, azaz mától indul az államilag támogatott, alacsony kamatozású otthonfelújítási kölcsön. Ez a kölcsön azoknak a családoknak szól, akik szeretnék felújítani az otthonukat, amihez szeretnék igénybe venni az otthonfelújítási támogatást, de nincs annyi pénzük, hogy belekezdjenek. Ők felvehetnek egy legfeljebb hatmillió forintos, garantáltan háromszázalékos kamatozású, maximum tízéves futamidejű kölcsönt

ÚJABB VAKCINASZÁLLÍTMÁNY ÉRKEZETT

Vasárnap befutott a legújabb Moderna-vakcinaszállítmány. 8 ezer adag érkezett, így a jövő héten az 1800 legnagyobb háziorvosi praxis ebből kap 1-1 db ampullát, amely 10-10 regisztrált idős ember oltását teszi lehetővé háziorvosonként. 

MERKELY: AZ OLTÁSNAK NINCS SZÖVŐDMÉNYE

Merkely Béla elégedettséggel jelentette be, hogy a Semmelweis Egyetemen az orvosok 99,9 százalékát beoltották, a szakdolgozók esetében ez az arány 87 százalékos. Hozzátette: kollégái csütörtöktől vasárnapig több mint 15 ezer, idősotthonban dolgozó és lakó magyar állampolgárt oltanak, és várják a további feladatokat is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb