Sport

Juan Carlos Pastor: a védekezés és a kapusteljesítmény döntheti el a PSG elleni Pick-meccset!

Szombat este háború: 20 órakor az év első Bajnokok Ligája-meccsén a francia Paris Saint-Germaint fogadják a Kékek, a közelgő derbi kapcsán a csapat edzőjével, Juan Carlos Pastorral beszélgettek a MOL-Pick Szeged rajongói portálján.

– Mennyire volt elégedett a Cegléd elleni játékkal?

– Már a lefújást követően kiemeltem, hogy tetszett a csapat hozzáállása, az, hogy minden játékosom komolyan vette a meccset, és végig koncentrált volt. Pedig csak egy fél edzésünk volt közösen, de nagyon együtt volt a társaság, mindenki odatette magát. Ez a bajnoki nagyon fontos Luka Stepancicnak, aki élt is vele, gólokat lőtt, végre sokat játszhatott.

– Mi játssza a főszerepet a heti edzéseken? Szombaton egy komoly kihívás vár ránk a Bajnokok Ligájában, a francia Paris Saint-Germain lesz az ellenfelünk.

– Sok mindenre figyelnünk kell. Akik itt voltak Szegeden, egy komoly alapozó munkát végeztek el. Tízen pedig a világbajnokságon szerepeltek, rengeteg meccset játszottak. Sok mindent az alapoktól kell kezdenünk, de közben már a szombati meccsre is figyelünk. Bízom benne, hogy mindenkit megfelelő szintre tudunk hozni, mert minden pályára lépő játékosra szükségünk lesz. Nagyon fontos lenne a játékperceket elosztani.

– Mi lehet a döntő a PSG ellen?

– Sokszor kiemeltem már, hogy a védekezés és a kapusteljesítmény lehet az, amely meghatározza egy találkozó kimenetelét Most is ez a véleményem, mert ha ez jól működik, akkor tudunk könnyű, gyors gólokat szerezni. Fontos lesz az is, hogy minél kevesebb technikai hibát vétsünk, mert ezt az ellenfelünk könyörtelenül bünteti. Remek és hihetetlen gyors játékosai vannak.

– Mi az erőssége francia ellenfelünknek?

– Kiváló a kerete, minden poszton klasszis játékosok szerepelnek. Remek lövőkkel rendelkeznek, a szélsőik veszélyesek, és beállóban is erősek. Kiválóan játsszák a hét a hat elleni játékot, ennek a semlegesítése is fontos lesz számunkra. De nem verhetetlen ellenfél, ezt már bizonyítottuk többször.

– Továbbra sem állhat mögöttünk a táborunk, nem tudnak erőt sugározni felénk. Mit üzen a szurkolóinknak?

– Nagyon hiányoznak, sajnos továbbra sem jöhetnek a meccsre, de arra kérem őket, hogy a tévé előtt ülve szurkoljanak, szorítsanak nekünk. Nem is lehet más a célunk, mint örömet szerezni nekik, győzni. Csak reménykedni tudunk abban, hogy most tényleg közeledik az az időpont, amikor újból együtt lehetünk, és a fantasztikus szurkolótáborunk előtt léphetünk pályára.
 
A szombati meccs lesz a 206. Bajnokok Ligája-összecsapásunk, 2021-ben ez lesz az első meccsünk a nemzetközi sorozatban. A találkozót a Sport 1 élőben közvetíti, de mi is mindennap hangolunk a meccsre. Fotókkal, videókkal jelentkezünk az edzésekről, illetve a honlapon több beharangozót és interjút is olvashatnak majd.

Interjú: Süli Róbert, Pickhandball

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb