Kikapcs

Szeged365 fotóriport: az első tavaszi nap Szegeden

Szinte hihetetlen, alig múlt el pár nap februárból, és a nap fényesen süt, szikrázik Szegeden! Ha a városban járunk madárcsicsergést hallhatunk, miközben arcunkat melegíti a nap ragyogó sugara. A tavaszias téli napsütés Török Kornél fotóriporter kollégánkat is megihlette, nézzétek meg képeivel a fényárban úszó Szegedet!

Szeged ikonikus épületei, mintha kivirultak volna a napsütésben. A ragyogó aranysárga fényben még nemesebben ragyog a Móra Ferenc Múzeum, a Szegedi Tudományegyetem, a Szegedi Nemzeti Színház és belvárosunk valamennyi fölénk tornyosuló méltán híres épülete.

Nem is lehetne teljes képsorozatunk a Szegedi Dóm és a Szent István téri Víztorony nélkül, a ragyogó napsütésben, levetve téli szürkeségüket, mintha ezek az építészeti csodák is kivirulnának, hirdetve a tavasz közelségét.

Alig van pár hely Szegeden, ahonnan mesésebb kilátás nyílik Szegedre az Árkád tetejénél, főleg, ha ragyogó napsütés és tiszta kék égbolt fogadja a nézelődő szegedieket.

A napfénytől ragyogó Tisza, Szeged büszkesége, amely hullámain a megcsillanó fényes szikrák felejthetetlen látványt nyújtanak amerre a szem ellát, a szabadság és a végtelenség jelképe, amitől olyan különleges és egyedülálló a mi Tiszánk.

Fotók: Török Kornél, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb