Smart SzegedSport

Így fog kinézni a Pick Aréna: vadonatúj látványtervek érkeztek!

Vadonatúj, minden korábbinál részletesebb látványterveket osztott meg a készülő Pick Arénáról a Zambelli Group. A német cég a LinkedIN oldalán jelentette be, hogy a budapesti Baumetall Design-nal közösen megnyerték a sportközpont burkolat-gyártás tenderét.

“A tetőt és a homlokzatot 8.300 négyzetméteres Zambelli RIB-ROOF Speed ​​500 alumínium borítja, domború és konkáv ívelt lemezekkel. Az adott kék szín a formával együtt egyedülálló épületet hoz létre Magyarországon” – írják közösségi média felületükön, ahol a legfrissebb látványterveket is megosztották:

ŐSZRE KÉSZÜL EL A 35.8 MILLIÁRD FORINTOS GIGAPROJEKT

8300 férőhelyes lesz a Modern Városok Program keretein belül, 35.8 milliárd forint állami pénzből megépülő aréna a Felső-­Tisza-parton. A projekt többek között tartalmazza:

  • a 2022-es férfikézilabda-Európa-bajnokság helyszínéül is szolgáló arénát, 
  • egy két pályás edzőcsarnokot,
  • két bemelegítő-termet,
  • négy edzőtermet,
  • egy 80 fős konferenciatermet, 
  • továbbá egy akadémiai, kollégiumi részleget az utánpótlás részére, ez nagyjából 30 gyermek elszállásolását teszi majd lehetővé bentlakásos formában.
Az aréna tetőelemeit januárban egy, a szegedi dómnál is nagyobb daruval emelték be - naná, hogy Török Kornél fotóriporter kollégánk is ott volt:

ÍGY FEST AZ ÉPÍTKEZÉS A DARU TETEJÉRŐL

A szegedi kézilabdacsarnok kivitelezője, a WHB Group nem mindennapi felvételt osztott meg Youtube csatornáján a hatalmas sportkomplexum építéséről: az alig két perces felvételen nyomon követhetjük ahogy egy 102 m -es daruról beemelik a kézilabdacsarnok főtartóját, miközben rápillantást nyerhetünk hófödte városunkra, ebből a távlatból elég csak a felvételt nézni, hogy beleszédüljünk a magasságba:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb