KikapcsSport

Így épül a szegedi kézilabdacsarnok: libabőrösek leszünk az építkezés 102 méteres darujának magasságában

A szegedi kézilabdacsarnok kivitelezője a WHB Group nem mindennapi felvételt osztott meg Youtube csatornáján a hatalmas sportkomplexum építéséről: az alig két perces felvételen nyomon követhetjük ahogy egy 102 m -es daruról beemelik a kézilabdacsarnok főtartóját, miközben rápillantást nyerhetünk hófödte városunkra, ebből a távlatból elég csak a felvételt nézni, hogy beleszédüljünk a magasságba .

Január 18-án hétfőn különleges munkafázishoz érkezett a szegedi multifunkcionális kézilabdacsarnok kivitelezési munkája, 22 méter magasságban beemelésre került a 29,05 méter magas sportcsarnok tetejét tartó 10 db főtartó közül az első, melyből a következő napokban még 9 darabot emelnek be.

Fotó: WHB Group Youtube csatornája

A rendkívüli méretű és súlyú főtartó beemelése egy speciális daru segítségével 1 óra alatt történt meg, nagyon komoly és összehangolt csapatmunkával. A 600 tonna súlyú és 102 m gémhosszú daru összeszereléséhez 60 kamion szállította az anyagot Szegedre – írta a WHB Group Youtube csatornáján a videón látható munkálatokról.

Forrás: WHB Group Youtube csatornája

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb